ΑρχικήinetΗ Apple θα διορθώσει σφάλμα στο Safari που αγνοούσε πολύ καιρό

Η Apple θα διορθώσει σφάλμα στο Safari που αγνοούσε πολύ καιρό

Η Apple θα αντιμετωπίσει επιτέλους ένα σφάλμα του Safari που υπήρχε εδώ και χρόνια, μετά την επισήμανση του σφάλματος από την Joanna Stern της Wall Street Journal. Τα παιδιά στα οποία απαγορεύεται η προβολή ορισμένων ιστότοπων με τη λειτουργία Screen Time μπορούν να επικολλήσουν μια σειρά χαρακτήρων στη γραμμή διευθύνσεων του Safari, προκειμένου να παρακάμψουν τους γονικούς ελέγχους.

Δείτε επίσης: Η Apple διορθώνει ελάττωμα zero-day του Safari WebKit

σφάλμα Safari

Σε μια αναφορά στο Screen Time, η Stern λέει ότι μπόρεσε να χρησιμοποιήσει μια σειρά χαρακτήρων στο iPad του γιου της, παρακάμπτοντας τους περιορισμούς που εμποδίζουν την πρόσβαση σε ιστότοπους με πορνογραφία, βίαιες εικόνες και πολλά άλλα. Μπόρεσε να ξεπεράσει τον χρόνο οθόνης σε συσκευές με iOS και iPadOS 15, 16 και 17, καθώς και macOS Sonoma.

Σε μια δήλωση προς τη Stern, η Apple είπε ότι γνωρίζει ένα «πρόβλημα με ένα υποκείμενο πρωτόκολλο τεχνολογίας web για προγραμματιστές, το οποίο επιτρέπει σε έναν χρήστη να παρακάμψει τους περιορισμούς περιεχομένου ιστού». Έχει προγραμματιστεί μια επιδιόρθωση για την “επόμενη ενημέρωση λογισμικού“.

Ερευνητές ασφαλείας που μίλησαν με την Stern είπαν ότι το σφάλμα του Safari, αναφέρθηκε για πρώτη φορά στην Apple τον Μάρτιο του 2021, αφού διαπιστώθηκε ότι η εισαγωγή μιας σειράς χαρακτήρων παρακάμπτει τους περιορισμούς ιστοτόπων που εφαρμόζουν οι γονείς και τις μαύρες λίστες Ιστού σε συσκευές της εταιρείας. Το hack λειτούργησε για να παρακάμψει τους περιορισμούς σε iPhone, iPad και Mac.

Δείτε ακόμα: Πώς να ενεργοποιήσετε το 2FA στο Safari;

Η Apple είπε στους ερευνητές ότι δεν επρόκειτο για ζήτημα ασφάλειας και αντίθετα τους ζήτησε να υποβάλουν μια αναφορά χρησιμοποιώντας το εργαλείο Feedback. Μετά την υποβολή της αναφοράς, δεν υπήρξε καμία απάντηση από την Apple. Η προσπάθεια εκ νέου υποβολής του σφάλματος στην Apple δεν ανταποκρίθηκε.

Screen Time

Η Apple αγνόησε το σφάλμα του Safari για τρία χρόνια μέχρι να έρθει σε επαφή με την Stern και να δημοσιοποιηθεί το πρόβλημα. Φαίνεται ότι η λύση δεν ήταν πολύ γνωστή ή αξιοποιήθηκε ευρέως, καθώς οι δύο ερευνητές ασφαλείας που την ανακάλυψαν δεν την μοιράστηκαν ποτέ.

Η αναφορά της Stern επισημαίνει πολλά άλλα σφάλματα με το Screen Time, συμπεριλαμβανομένων ζητημάτων με όρια εφαρμογών, γραφημάτων χρήσης του Screen Time, ειδοποιήσεων για περισσότερο χρόνο και Ask to Buy. Η Apple βελτίωσε το Screen Time με το iOS 17.5, εφαρμόζοντας διορθώσεις για την παρακολούθηση χρήσης εφαρμογών και συσκευών, όρια εφαρμογών και αιτήματα χρόνου, αλλά η εταιρεία λέει ότι θα υπάρξουν πρόσθετες ενημερώσεις σε επερχόμενες εκδόσεις λογισμικού.

Δείτε επίσης: Ο Brave Browser αυξάνεται στην Ευρώπη μετά τις αλλαγές του iOS 17.4

Πέραν των σφαλμάτων του, το Apple Safari είναι ένα δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης ιστού που αναπτύχθηκε από την Apple Inc. και περιλαμβάνεται στα λειτουργικά συστήματα macOS και iOS. Γνωστό για τον κομψό σχεδιασμό και τη γρήγορη απόδοσή του, το Safari έχει βελτιστοποιηθεί για να μεγιστοποιεί τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ιδιαίτερα στα MacBook. Το πρόγραμμα περιήγησης υποστηρίζει μια ευρεία γκάμα σύγχρονων τεχνολογιών ιστού, παρέχοντας παράλληλα ισχυρά χαρακτηριστικά απορρήτου και ασφάλειας για τους χρήστες. Η λειτουργία ανάγνωσης του Safari βελτιώνει την εμπειρία ανάγνωσης εξαλείφοντας τις διαφημίσεις και τους περισπασμούς, ενώ η απρόσκοπτη ενσωμάτωσή της με άλλες υπηρεσίες της Apple, όπως το iCloud, διασφαλίζει μια συγχρονισμένη εμπειρία περιήγησης σε πολλές συσκευές.

Πηγή: macrumors

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS