Η Apple σκοπεύει να λανσάρει τη νέα εφαρμογή διαχείρισης κωδικών πρόσβασης «Passwords» στα iOS 18, iPadOS 18 και macOS 15.

Η εφαρμογή Passwords θα αποτελέσει μια εναλλακτική λύση στις third-party εφαρμογές, όπως το 1Password και το LastPass, προσφέροντας έναν πιο απλό και αποτελεσματικό τρόπο για τους χρήστες iPhone, iPad και Mac να έχουν πρόσβαση στις αποθηκευμένες πληροφορίες σύνδεσής τους.

Διαβάστε περισσότερα: Proton Pass: Ο password manager έρχεται σε Mac και Linux

Η Apple έχει ήδη ενσωματωμένη δυνατότητα διαχείρισης κωδικών πρόσβασης στα λειτουργικά της συστήματα, αν και είναι κρυμμένη στην εφαρμογή Ρυθμίσεις και μπορεί να είναι λίγο δύσκολο να την εντοπίσουν αυτοί που δεν τη γνωρίζουν. Η Apple εισάγει νέες δυνατότητες για κωδικούς πρόσβασης, όπως αποθήκευση στοιχείων σύνδεσης και κωδικών, υποστήριξη κωδικών μιας χρήσης και επιλογές δημιουργίας κωδικών απευθείας στο Safari.

Όπως η υπάρχουσα ενότητα κωδικών πρόσβασης στις Ρυθμίσεις, η νέα αυτόνομη εφαρμογή “Passwords” θα βασίζεται στο iCloud Keychain. Αυτή η δυνατότητα της Apple συγχρονίζει στοιχεία σύνδεσης και κωδικούς πρόσβασης σε όλες τις Apple συσκευές. Η εφαρμογή θα υποστηρίζει όλες τις λειτουργίες της ενότητας “Passwords” και θα είναι συμβατή τόσο με τους υπολογιστές Vision Pro

όσο και με τα Windows.

Η εφαρμογή περιλαμβάνει διαπιστευτήρια σύνδεσης και κωδικούς πρόσβασης για ιστότοπους, κωδικούς για δίκτυα Wi-Fi και Κλειδιά Πρόσβασης. Αυτή η δυνατότητα χρησιμοποιεί το Face ID ή το Touch ID για σύνδεση σε ιστότοπους αντί για τον παραδοσιακό κωδικό πρόσβασης. Τα δεδομένα της εφαρμογής μπορούν να συμπληρώνονται αυτόματα σε ιστότοπους και εφαρμογές κατά τη σύνδεση των χρηστών.

Ο στόχος της Apple με την εφαρμογή Passwords είναι να ενθαρρύνει τους πελάτες να χρησιμοποιούν πιο ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης και να αποφεύγουν την επανάληψη τους σε πολλούς ιστότοπους και υπηρεσίες.

Δείτε επίσης: LastPass: Κρυπτογράφηση URLs στα vaults για μεγαλύτερη ασφάλεια

Η Apple θα ανταγωνιστεί μακροχρόνιες third-party υπηρεσίες κωδικών πρόσβασης, όπως το 1Password, ενώ σκοπεύει να επιτρέψει στους πελάτες να εισάγουν τους κωδικούς πρόσβασής τους από άλλες υπηρεσίες.

Πηγή: macrumors