Η Netflix Inc. αντιμετωπίζει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση, που ζητά τουλάχιστον 170 εκατομμύρια δολάρια σαν αποζημίωση, από μια γυναίκα που ισχυρίζεται ότι είναι η έμπνευση πίσω από έναν κεντρικό χαρακτήρα της επιτυχημένης σειράς Baby Reindeer.

Δείτε επίσης: Netflix: Σταματά την υποστήριξη για παλαιότερα μοντέλα Apple TV

Η Fiona Harvey μήνυσε την υπηρεσία streaming σε δικαστήριο της Καλιφόρνια, ισχυριζόμενη ότι οι δημιουργοί της σειράς εξέθεσαν την ταυτότητά της και κατέστρεψαν τη ζωή της «από απληστία και πόθο για φήμη». Η σειρά Baby Reindeer του Netflix για την οποία έγινε η μήνυση, λέγεται ότι βασίζεται στην πραγματική ζωή του stand-up κωμικού Richard Gadd και στην εμπειρία του να παρακολουθείται από μια γυναίκα stalker.

Το Netflix απέτυχε να επαληθεύσει τα ψέματα που ειπώθηκαν για εκείνη στη σειρά, είπαν οι δικηγόροι. Υπάρχουν «πολύ σοβαρές παραποιήσεις των γεγονότων» και οι λεπτομέρειες που αποκαλύπτονται στη σειρά οδήγησαν τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να την αναγνωρίσουν ως stalker, ανέφεραν οι δικηγόροι της Harvey στην κατάθεσή τους.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό, η απεικόνιση του χαρακτήρα, που ονομάζεται Martha, ως καταδικασθείσα stalker, που επιτέθηκε σεξουαλικά στον χαρακτήρα του Gadd, κατέστρεψε τη ζωή της.

Δείτε ακόμα: Netflix: Νέα σειρά κινουμένων σχεδίων εμπνευσμένη από το Minecraft

Το Netflix χρησιμοποίησε την «ταυτότητα και την ομοιότητα» της για κέρδη και οδήγησε σε «σοβαρή και ακραία συναισθηματική ζημία», ανέφεραν οι δικηγόροι της Harvey στον ισχυρισμό τους. Κάλεσαν να γίνει δίκη από την κριτική επιτροπή για να ανακτηθούν περισσότερα από 50 εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη

που έκανε η σειρά για το Netflix και πάνω από 120 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημίωση.

Το Baby Reindeer έχει γίνει παγκόσμια επιτυχία για το Netflix — συγκεντρώνοντας 22 εκατομμύρια θεατές μόλις την τρίτη εβδομάδα του στον ιστότοπο. Ο εκπρόσωπος του Gadd και οι δικηγόροι της Harvey δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχολιασμό.

«Σκοπεύουμε να υπερασπιστούμε αυτό το θέμα σθεναρά και να υποστηρίξουμε το δικαίωμα του Richard Gadd να πει την ιστορία του», ανέφερε το Netflix.

Δείτε επίσης: Netflix: Πλήρωσε πάνω από 1 εκατομμύριο $ μέσω του bug bounty

Το Netflix, έφερε επανάσταση στη βιομηχανία της ψυχαγωγίας με την υπηρεσία ροής που βασίζεται σε συνδρομές. Προσφέροντας μια τεράστια βιβλιοθήκη τηλεοπτικών σειρών, ταινιών, ντοκιμαντέρ και πρωτότυπου περιεχομένου, εξυπηρετεί διαφορετικά γούστα και προτιμήσεις παγκοσμίως. Η ευκολία χρήσης της πλατφόρμας, με εξατομικευμένες προτάσεις και δυνατότητες παρακολούθησης, έχει συναρπάσει εκατομμύρια θεατές. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πρωτότυπες παραγωγές του Netflix, όπως τα “Stranger Things“, “The Crown” και “Brigerton“, έχουν κερδίσει την αποδοχή των κριτικών, ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση του ως ηγέτη στη βιομηχανία ροής. Καθώς το Netflix συνεχίζει να επεκτείνεται, όχι μόνο διασκεδάζει αλλά και διαμορφώνει τις συνήθειες προβολής και το μέλλον της κατανάλωσης πολυμέσων.

Πηγή: bnnbloomberg