Νέα Χαρακτηριστικά για τα AirPods: Έλεγχος Siri Χωρίς Χέρια, Απομόνωση Φωνής και Εξατομικευμένο Spatial Audio

Όπως έκανε και τα προηγούμενα χρόνια, η Apple περιέγραψε σήμερα τα νέα χαρακτηριστικά λογισμικού που θα προστεθούν στη σημερινή σειρά ακουστικών και ακουστικών AirPods της εταιρείας.

Η Apple προσθέτει μια «απρόσκοπτη hands-free εμπειρία» για τον έλεγχο της Siri με τα AirPods.

Η Apple εισάγει τις αλληλεπιδράσεις με τη Siri, οι οποίες περιλαμβάνουν νέους ελέγχους χειρονομιών για τα AirPods για να ελέγχετε τη Siri με νέους τρόπους. Μπορείτε να κουνήσετε το κεφάλι σας καταφατικά ή αρνητικά για να απαντήσετε χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε τη φωνή σας, κάτι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε θορυβώδη περιβάλλοντα.

Τα AirPods Pro αποκτούν νέα τεχνολογία απομόνωσης φωνής που χρησιμοποιεί το H2 chip και τη μηχανική μάθηση για να απομονώσουν και να βελτιώσουν την ποιότητα της φωνής, αφαιρώντας τον θόρυβο του περιβάλλοντος όπως ο άνεμος, έτσι ώστε ο ακροατής να σας ακούει καθαρά.

Υπάρχει επίσης νέο εξατομικευμένο Spatial Audio με δυναμική παρακολούθηση κεφαλιού που πλέον υποστηρίζει και τα παιχνίδια. Ένα από τα πρώτα παιχνίδια που υποστηρίζει αυτή τη δυνατότητα είναι το Need for Speed Mobile στο iOS

. Η Apple περιλαμβάνει ένα νέο API ώστε οι προγραμματιστές να μπορούν να εκμεταλλευτούν το Spatial Audio και τον νέο υψηλής ποιότητας ήχο 16-bit, 48kHz για συνομιλίες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού με τα AirPods Pro.

Ο εξατομικευμένος Spatial Audio για παιχνίδια θα λειτουργεί με τα AirPods (τρίτης γενιάς), AirPods Pro και AirPods Max. Οι χρήστες των Pro θα έχουν επίσης καλύτερη καθυστέρηση ήχου κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Τα νέα χαρακτηριστικά θα έρθουν με μια ενημέρωση λογισμικού αργότερα αυτό το φθινόπωρο.

Κατά τη διάρκεια προηγούμενων κεντρικών ομιλιών WWDC, η Apple ανακοίνωσε χαρακτηριστικά για τα AirPods όπως τον προσαρμοστικό ήχο και την ανίχνευση συνομιλιών – μαζί με μια σταθερή ροή νέων δυνατοτήτων προσβασιμότητας.

Πηγή: theverge.com