Η Tesla επανεκκίνησε πλήρως την προσπάθειά της για προσλήψεις πέρα ​​από την τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική, μετά το πάγωμα των προσλήψεων εν μέσω πολλών κυμάτων απολύσεων σε ολόκληρη την εταιρεία.

Δείτε επίσης: Οι απολύσεις της Tesla συνεχίζονται: 600 θέσεις κόπηκαν στην Καλιφόρνια

Ο Elon Musk, μπήκε σαν “τυφώνας” στην εταιρεία νωρίτερα αυτό το τρίμηνο και απέλυσε περίπου το 15-20% του προσωπικού της Tesla.

Πηγές είπαν ότι ο Musk είχε μειώσει σημαντικά την εμπλοκή του στην Tesla τον περασμένο χρόνο, αλλά ο Διευθύνων Σύμβουλος επιβεβαίωσε την κυριαρχία του εν μέσω μιας μάχης αντιπροσώπων για το σχέδιο αποζημίωσης του Διευθύνοντος Συμβούλου, που ακυρώθηκε από δικαστή νωρίτερα αυτό το έτος.

Ο Musk απέλυσε πολλά από τα κορυφαία στελέχη της Tesla ενώ άλλοι αποχώρησαν.

Με αυτές τις απολύσεις, η Tesla ουσιαστικά έθεσε σε εφαρμογή ένα πάγωμα και στις προσλήψεις.

Πριν από μερικές εβδομάδες, αναφέρθηκε ότι η Tesla επανεκκίνησε τις προσλήψεις της, αλλά μόνο για το τμήμα «AI και ρομποτικής».

Δείτε ακόμα: Tesla: Λανσάρει τον δικό της voice assistant

Το πάγωμα προσλήψεων φαίνεται τώρα να έχει επίσημα τελειώσει στις ΗΠΑ, καθώς η Tesla έχει δημοσιεύσει εκατοντάδες νέες θέσεις σε διάφορα τμήματα – αλλά κυρίως υπηρεσίες και πωλήσεις:

Οι απολύσεις της Tesla έχουν επηρεάσει τα τμήματα εξυπηρέτησης, πωλήσεων και παράδοσης, παρόλο που υπάρχει αρκετό προσωπικό σε πολλές περιοχές. Αυτό είναι κάτι που επηρέασε πολύ το ηθικό καθώς οι εργαζόμενοι της Tesla όχι μόνο έχασαν φίλους και συνεργάτες τους, αλλά είδαν και τον ήδη βαρύ φόρτο εργασίας τους να αυξάνεται.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η Tesla αναμένεται να επαναπροσλάβει μερικούς από τους υπαλλήλους που άφησε να φύγουν, με τις προσλήψεις αυτές να ακολουθούν προηγούμενους γύρους απολύσεων και πιο πρόσφατα, ολόκληρη την ομάδα charging της Tesla.

Εκτός από τις θέσεις εργασίας σε υπηρεσίες και πωλήσεις, η αυτοκινητοβιομηχανία δημοσίευσε επίσης αρκετές νέες θέσεις στο υπό κατασκευή διυλιστήριο λιθίου στο Robstown του Τέξας.

Δείτε επίσης: Tesla: Νέες απολύσεις, συμπεριλαμβανομένης της ομάδας Supercharger

Η Tesla συνεχίζει να επεκτείνει το καινοτόμο εργατικό της δυναμικό αναζητώντας ταλαντούχα άτομα που είναι παθιασμένα με τη βιώσιμη ενέργεια και την προηγμένη τεχνολογία, όπως δείχνουν και οι νέες προσλήψεις. Ως πρωτοπόρος στα ηλεκτρικά οχήματα και τις λύσεις ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η Tesla δεσμεύεται να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε τις μεταφορές και την κατανάλωση ενέργειας. Αναζητά επαγγελματίες σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της μηχανικής, της ανάπτυξης λογισμικού, της κατασκευής και του σχεδιασμού. Η Tesla προσφέρει ένα δυναμικό εργασιακό περιβάλλον που ενισχύει τη δημιουργικότητα, την ανάπτυξη και την ευκαιρία να διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του μέλλοντος.

Πηγή: electrek