Η Tesla Ανακοινώνει Μαζικές Προσλήψεις!

Η Tesla έχει επανεκκινήσει πλήρως την προσπάθεια προσλήψεων πέρα από την τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική σε μεγάλο βαθμό μετά τα αρκετά κύματα απολύσεων και τα παγώματα προσλήψεων σε ολόκληρο τον οργανισμό.

Δείτε επίσης: Apple: Μετά το ChatGPT θα φέρει και το Gemini στις συσκευές;

Όπως είχαμε αναφέρει προηγουμένως, ο Elon Musk μπήκε στην Tesla σαν το “wrecking ball” της Miley Cyrus νωρίτερα αυτό το τρίμηνο και απέλυσε το εκτιμώμενο 15-20% του προσωπικού της Tesla.

Πηγές ανέφεραν ότι ο Musk είχε μειώσει σημαντικά την εμπλοκή του στην Tesla το τελευταίο έτος, αλλά ο CEO επανεμφανίστηκε εν μέσω μιας μάχης αντιπροσώπων σχετικά με το σχέδιο αποζημίωσης του CEO που ακυρώθηκε από έναν δικαστή νωρίτερα φέτος.

Ο Musk απέλυσε πολλούς από τους κορυφαίους εκτελεστικούς της Tesla, και άλλοι έφυγαν. Με αυτές τις απολύσεις, η Tesla ουσιαστικά εφάρμοσε ένα πάγωμα προσλήψεων.

Δείτε ακόμα: Η Apple εξοπλίζεται με AI με τη νέα δυνατότητα Apple Intelligence

Πριν από λίγες εβδομάδες, αναφέραμε ότι η Tesla ξεκίνησε ξανά τις προσλήψεις, αλλά μόνο για το τμήμα “AI & Robotics”.

Το πάγωμα προσλήψεων τώρα φαίνεται να έχει επίσημα τελειώσει στις ΗΠΑ, καθώς η Tesla έχει αναρτήσει εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας σε διάφορα τμήματα – αλλά κυρίως στην υπηρεσία και τις πωλήσεις:

Οι απολύσεις της Tesla έχουν επηρεάσει τα τμήματα υπηρεσίας, πωλήσεων και παράδοσης παρά την ύπαρξη χωρητικότητας σε πολλές περιοχές.

Δείτε επίσης: Έρχονται τεθωρακισμένα αστυνομικά αυτοκίνητα Cybertruck

Όπως είχαμε αναφέρει προηγουμένως, αυτό επηρέασε σημαντικά το ηθικό, καθώς οι εργαζόμενοι της Tesla όχι μόνο έχασαν καλούς συναδέλφους, αλλά είδαν και το ήδη βαρύ φορτίο εργασίας τους να αυξάνεται.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η Tesla αναμένεται να επαναπροσλάβει μερικούς από τους υπαλλήλους που έχει απολύσει, όπως συνέβη μετά από προηγούμενους γύρους απολύσεων και, πιο πρόσφατα, αφού ο Musk απέλυσε ολόκληρη την ομάδα φόρτισης της Tesla.

Δείτε ακόμα: Ο ισχυρότερος υπερυπολογιστής στον κόσμο θα διαθέτει 100,000 AI chips

Εκτός από τις θέσεις εργασίας στην υπηρεσία και τις πωλήσεις, η αυτοκινητοβιομηχανία ανάρτησε επίσης αρκετές νέες θέσεις στη μονάδα διύλισης λιθίου που βρίσκεται υπό κατασκευή στο Robstown, Texas.

Πηγή: electrek.com