Εάν θέλετε να αυξήσετε την παραγωγικότητά σας στην εργασία σας, μπορείτε να ξεκινήσετε με τη βελτίωση της ταχύτητας πληκτρολόγησης. Σε αυτόν τον οδηγό, μπορείτε να δείτε κάποιες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να πληκτρολογείτε πιο γρήγορα στο λάπτοπ σας.

Φροντίστε τη στάση του σώματός σας

Πριν ξεκινήσουμε με τα tips που σχετίζονται με την ίδια την πληκτρολόγηση, πρέπει να έχουμε στο νου μας ότι η ταχύτητα μπορεί να επηρεαστεί από τη στάση σας. Κρατήστε όρθια την πλάτη σας με τα πόδια σας ίσια στο έδαφος και βεβαιωθείτε ότι η οθόνη του λάπτοπ βρίσκεται στο ύψος των ματιών. Αυτή η στάση επιτρέπει πιο γρήγορη και αποτελεσματική πληκτρολόγηση.

Κάντε εξάσκηση

Η πληκτρολόγηση απαιτεί εξάσκηση. Όσο πιο πολύ πληκτρολογείτε, τόσο πιο γρήγοροι θα γίνεστε! Αφιερώστε λίγο χρόνο μέσα στην ημέρα, πληκτρολογώντας κείμενα για να βελτιώσετε σταδιακά την ταχύτητά σας. Υπάρχουν και διάφορα διαδικτυακά τεστ πληκτρολόγησης και παιχνίδια που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Δείτε επίσης: Windows/Mac: 7 χρήσιμες συντομεύσεις πληκτρολογίου!

Χρησιμοποιήστε συντομεύσεις πληκτρολογίου

Οι συντομεύσεις πληκτρολογίου έχουν δημιουργηθεί για να εξοικονομούν χρόνο. Μάθετε τις συντομεύσεις που χρησιμοποιείτε πιο συχνά, όπως αντιγραφή (Ctrl+C), επικόλληση (Ctrl+V) και αναίρεση (Ctrl+Z), για να κάνετε πιο γρήγορα τις δουλειές σας.

Χρησιμοποιήστε διαδικτυακά εργαλεία πληκτρολόγησης

Υπάρχουν διάφορα διαδικτυακά εργαλεία και tutorials που μπορούν να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε την ταχύτητά σας. Αυτά τα εργαλεία παρέχουν ασκήσεις και μαθήματα για να πληκτρολογείτε πολύ γρήγορα. Οι εφαρμογές είναι διαθέσιμες στο Microsoft Store.

Δοκιμάστε την ταχύτητά σας

Για να παρακολουθείτε την πρόοδό σας, μπορείτε να κάνετε διαδικτυακές δοκιμές ταχύτητας. Αυτές οι δοκιμές θα αξιολογήσουν το WPM και την ακρίβειά σας. Παρακολουθήστε τακτικά τα αποτελέσματά σας για να δείτε αν και πόσο βελτιώνεστε.

Δείτε επίσης: Πώς να ενεργοποιήσετε το incognito mode στο πληκτρολόγιο του τηλεφώνου σας

Αναλύστε την πληκτρολόγησή σας

Δώστε προσοχή στα λάθη που κάνετε συνήθως και προσπαθήστε να εντοπίσετε μοτίβα. Αν για παράδειγμα έχετε δυσκολίες με συγκεκριμένα γράμματα, εστιάστε εκεί ώστε να βελτιωθείτε.

Κάντε διαλείμματα

Η πληκτρολόγηση για μεγάλες περιόδους μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση, μειωμένη ακρίβεια και περισσότερα λάθη. Κάντε μικρά διαλείμματα για να ξεκουράσετε τα δάχτυλα και τους καρπούς σας. Όταν επανέλθετε θα είστε πιο αποτελεσματικοί και γρήγοροι.

Ακολουθώντας τις παραπάνω τακτικές και κάνοντας συχνή εξάσκηση, μπορείτε να μάθετε να πληκτρολογείτε πιο γρήγορα. Η ταχύτητα πληκτρολόγησης επηρεάζει άμεσα την παραγωγικότητα, καθώς επιτρέπει την ταχύτερη καταγραφή ιδεών και πληροφοριών. Όταν κάποιος πληκτρολογεί γρήγορα, μπορεί να μεταφέρει τις σκέψεις του στον υπολογιστή χωρίς καθυστερήσεις, διατηρώντας τη ροή της σκέψης του αδιάσπαστη.

Δείτε επίσης: Πώς να καθαρίσετε ένα πληκτρολόγιο MacBook

Επιπλέον, η γρήγορη πληκτρολόγηση μειώνει τον χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωση καθημερινών εργασιών, όπως η αποστολή email, η σύνταξη αναφορών και η επεξεργασία κειμένων. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο σε άλλες σημαντικές δραστηριότητες, αυξάνοντας συνολικά την αποδοτικότητά τους.

Η ταχύτητα πληκτρολόγησης συμβάλλει επίσης στη μείωση του άγχους και της κόπωσης. Όταν κάποιος πληκτρολογεί αργά, μπορεί να αισθάνεται πίεση να ολοκληρώσει τις εργασίες του γρήγορα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε λάθη και επιπλέον άγχος. Αντίθετα, η γρήγορη πληκτρολόγηση επιτρέπει την πιο άνετη και αποτελεσματική εργασία.

Πηγή: www.microsoft.com