Ένα νέο χαμηλού κόστους Hyundai EV θα αποκαλυφθεί αργότερα αυτόν τον μήνα. Η Hyundai παρουσίασε τις πρώτες εικόνες του νέου της INSTER EV πριν από το επίσημο ντεμπούτο του στο Busan International Mobility Show. Το πλήρως ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης αναμένεται να είναι το πιο πρόσφατο προσιτό EV που θα κυκλοφορήσει στην αγορά, θα φτάσει όμως στις Ηνωμένες Πολιτείες;

Δείτε επίσης: Kia: Οι πωλήσεις των EV διπλασιάστηκαν τον Μάιο

Η Hyundai ξεκινά πολύ καλά το 2024. Τον περασμένο μήνα, η Hyundai πούλησε πάνω από 17.000 EV παγκοσμίως, διατηρώντας τη δυναμική της.

Στις ΗΠΑ, η Hyundai καταργεί το προβάδισμα της Tesla στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων. Η Hyundai Motor, συμπεριλαμβανομένης της Kia, αντιπροσώπευε το 11,2% της αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων των ΗΠΑ μέχρι τον Μάιο. Σύμφωνα με στοιχεία από την Korean Automobile & Mobility Association, η Hyundai Motor έχει πουλήσει 48.383 EVs στις ΗΠΑ κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2024. Η Tesla εξακολουθεί να διατηρεί προβάδισμα 40,5% έναντι της Hyundai στις ΗΠΑ, αλλά αυτή η διαφορά έχει μειωθεί από σχεδόν 53% πέρυσι.

Η Hyundai χτίζει δυναμική στις ΗΠΑ και παγκοσμίως με αποκλειστικά EV που βασίζονται στην πλατφόρμα E-GMP της.

Δείτε ακόμα: AFEELA: Μάθετε τα πάντα για το νέο EV της Sony Honda Mobility

Αφού κυκλοφόρησε το πρώτο teaser του νέου της INSTER EV την Τρίτη, η Hyundai προσθέτει άλλο ένα αμιγώς ηλεκτρικό όχημα στη γκάμα της.

Το Hyundai INSTER EV είναι μια εξέλιξη του μοντέλου CASPER με αέριο, που πωλείται στην Κορέα. Η Hyundai ισχυρίζεται ότι το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα «θέσει νέα πρότυπα» στην αυτονομία, την τεχνολογία και την ασφάλεια. Με τα χαρακτηριστικά φώτα ημέρας της Hyundai, καθώς και τα πρόσθετα φλας με γραφικά pixel και τα πίσω φώτα, το INSTER είναι αναμφισβήτητα ένα EV της Hyundai.

Η Hyundai αναμένει ότι το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης θα έχει αυτονομία έως και 355 km WLTP. Αν και οι τιμές δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, με το CASPER που κινείται με φυσικό αέριο να πωλείται για κάτω από 15.000 $ στην Κορέα, το νέο EV αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά με προσιτή τιμή.

Αν και η ζήτηση για προσιτά ηλεκτρικά οχήματα αυξάνεται στις ΗΠΑ, δεν είναι ακόμα σαφές εάν η Hyundai θα φέρει το INSTER στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δείτε επίσης: Hyundai και Kia ανακαλούν 147.000 ηλεκτρικά οχήματα στις ΗΠΑ

Τα ηλεκτρικά οχήματα (EV), όπως το νέο Hyundai INSTER EV, φέρνουν επανάσταση στην αυτοκινητοβιομηχανία, προσφέροντας μια καθαρότερη και πιο βιώσιμη εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά οχήματα που κινούνται με βενζίνη και ντίζελ. Με τις εξελίξεις στην τεχνολογία των μπαταριών και την αυξημένη παγκόσμια εστίαση στη μείωση των εκπομπών άνθρακα, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στους καταναλωτές. Αυτά τα οχήματα λειτουργούν με ηλεκτρικούς κινητήρες που τροφοδοτούνται από επαναφορτιζόμενες μπαταρίες, παρέχοντας μια αθόρυβη, ομαλή και αποτελεσματική εμπειρία οδήγησης. Επιπλέον, η ευρεία ανάπτυξη της υποδομής φόρτισης και τα κυβερνητικά κίνητρα ανοίγουν το δρόμο για ευρύτερη υιοθέτηση της ηλεκτρικής κινητικότητας.

Πηγή: electrek