Εννέα ημέρες πριν η XPeng Motors παρουσιάσει δημόσια τη νέα της μάρκα BEV, MONA, με τεχνητή νοημοσύνη, προσέφερε στους χρήστες των social media μια πρώτη γεύση, αποκαλύπτοντας το επίσημο όνομα και την πρώτη ολοκληρωμένη εικόνα του πρώτου της μοντέλου.

Η νέα δευτερεύουσα επωνυμία της XPeng ($XPEV) ονομάζεται MONA, ακρωνύμιο του «Made Of New AI». Αυτό αντικατοπτρίζει τις προηγούμενες δεσμεύσεις του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της αυτοκινητοβιομηχανίας, He Xiaopeng, ο οποίος υποσχέθηκε να επενδύσει 3,5 δισεκατομμύρια RMB (~492 εκατομμύρια δολάρια) στην τεχνολογία «AI-enabled smart driving» το 2024.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Οι έφηβοι στρέφονται σε ηλεκτρικά ποδήλατα – Απορρίπτουν τα αυτοκίνητα

Στόχος είναι να ενισχυθεί η έρευνα & ανάπτυξη και να προσληφθούν 4.000 νέοι υπάλληλοι.

Η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης βρίσκεται στο επίκεντρο της σχεδιαστικής φιλοσοφίας στα τελευταία μοντέλα της XPeng Motors, και η κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία σκοπεύει να ανεβάσει τον πήχη με το μοντέλο MONA. Επιπλέον, η XPeng υπόσχεται ότι τα MONA BEV θα προσφέρουν προηγμένη τεχνολογία σε προσιτή τιμή για όλους, περίπου 100.000-150.000 RMB (14.000-21.000 $).

Κατά την αποκάλυψη του ονόματος της νέας υπο-επωνυμίας, η Xiaopeng ανακοίνωσε επίσης ότι το επίσημο ντεμπούτο της θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2024, με την ακριβή ημερομηνία να επιβεβαιώνεται ως η 20η Ιουνίου. Μέχρι στιγμής, το όνομα MONA αποτελεί τη μόνη επίσημη πληροφορία που έχουμε για τη νέα μάρκα AI-EV, πέραν από μερικές ασαφείς εικόνες του πρώτου της μοντέλου, του οποίου το όνομα παραμένει άγνωστο.

Δείτε ακόμη: Hitachi: Επενδύει ακόμα 4,5 δισ. $ για την επέκταση του δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας

Ανυπομονούσαμε να δούμε την πλήρη παρουσίαση του νέου MONA BEV σε λίγες εβδομάδες, αλλά η XPeng μας εξέπληξε αποκαλύπτοντας την πρώτη επίσημη εικόνα του εξωτερικού του, μαζί με το όνομά του – το M03.

Το MONA της XPeng θα λανσάρει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο ( EV) με την ονομασία “M03”.

Έκπληξη!

Σύμφωνα με μια σημερινή ανάρτηση της XPeng Motors στο Weibo, το πρώτο μοντέλο της μάρκας MONA θα ονομάζεται M03.

Όπως ίσως έχετε παρατηρήσει από την ανάρτηση, υπάρχει κάποια σύγχυση σχετικά με το νέο σεντάν της κατηγορίας Α. Το XPeng περιγράφει το μοντέλο ως «Xiaopeng M03», το πρώτο όχημα της «σειράς MONA».

Είναι MONA BEV ή XPeng BEV;

Διαβάστε περισσότερα: Hyundai INSTER: Πρώτο teaser του νέου προσιτού EV

Είμαστε βέβαιοι πως θα μάθουμε περισσότερες πληροφορίες για τη νέα μάρκα και το M03 κατά την επίσημη παρουσίαση της XPeng, που αναμένεται αργότερα τον Ιούνιο. Μείνετε συντονισμένοι για τις τελευταίες ενημερώσεις σχετικά με την XPeng, τη MONA και το M03 – όποια μάρκα κι αν παρουσιάσουν.

Πηγή: electrek