Αν κάνετε κάτι κακό στο Soulmask, μπορεί να περιμένετε να αποκλειστεί ο λογαριασμός σας (ban), αλλά ο προγραμματιστής πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα στο Steam.

Και αυτό ακριβώς γιατί το επιτυχημένο online survival παιχνίδι Soulmask δημοσιεύει δημοσίως τα ονόματα των banned παικτών στο Steam!

Δείτε επίσης: Το Prince of Persia: The Sands of Time Remake έρχεται το 2026

Από την κυκλοφορία του, το Soulmask κερδίζει τις εντυπώσεις, τόσο με τον αριθμό των παικτών όσο και με τη ροή των πληροφοριών. Υπάρχουν πολλές σύντομες συνεδριάσεις Q&A καλύπτοντας τα θέματα που ενδιαφέρουν τους παίκτες, διάφορες ενημερώσεις και γενικά οι παίκτες κρατιούνται ενήμεροι. Υπάρχει επίσης και ένας διαφορετικός τύπος πληροφορίας που ο προγραμματιστής κοινοποιεί τακτικά.

Όπως και η πλειοψηφία των online survival παιχνιδιών, αναμένεται να απομακρύνονται κάποιοι παίκτες για να διατηρηθεί η ισορροπία του παιχνιδιού και να αποτραπεί η απάτη. Αυτό που είναι ασυνήθιστο στην προσέγγιση του προγραμματιστή του Soulmask στους αποκλεισμούς είναι ο τρόπος που τους ανακοινώνει. Κάθε εβδομάδα περίπου δημοσιεύεται μια λίστα των παικτών που έχουν αποκλειστεί ως ανακοίνωση Steam, μετά από απόλυτη επικοινωνία που είναι ασαφής.

Το Soulmask είναι πολύ ανήσυχο για τη δικαιοσύνη του παιχνιδιού και έχει πλήρως δεσμευτεί να δημιουργήσει ένα ευνοϊκό περιβάλλον παιχνιδιού“, γράφουν οι δημοσιεύσεις. “Αν κάποιος παίκτης βρεθεί να παραβιάζει τους κανόνες, θα πάρουμε μέτρα όπως εκδίδοντας προειδοποιήσεις, επιβάλλοντας αποκλεισμό τους, ή ακόμα και αποκλείοντας τους λογαριασμούς.”

Δείτε ακόμα: Kunitsu-Gami: Παιχνίδι της Capcom, Κόντρα στις Σύγχρονες Τάσεις

Οι ανακοινώσεις περιλαμβάνουν λεπτομέρειες για τους παίκτες που έχουν αποκλειστεί είτε μόνιμα από το παιχνίδι, είτε έχουν λάβει προσωρινούς περιορισμούς. Οι λίστες παρέχουν τόσο τον λόγο του αποκλεισμού όσο και το αναγνωριστικό Steam του παίκτη, αν και αφαιρούνται κάποια ψηφία για να διασφαλίσουν ότι δεν μπορεί να ταυτοποιηθεί ακριβώς ο λογαριασμός.

Δείτε επίσης: Diablo 4 Vessel of Hatred: Το Trailer ίσως σας τραυματίσει ψυχικά

Είναι μια παράξενη μέθοδος για να δημοσιεύονται οι αποκλεισμοί και όχι μια που πολλά παιχνίδια υιοθετούν. Ένα παράδειγμα αυτής της προσέγγισης είναι το PvPvE shooter παιχνίδι, Escape from Tarkov, που τακτικά δημοσιεύει στο X, πρώην Twitter, τις λίστες με τους λογαριασμούς των παικτών που αποκλείονται. Άλλα παιχνίδια δίνουν πληροφορίες για τους αποκλεισμούς, αλλά τείνουν να κρατήσουν τα πράγματα με ασάφεια με μόνο αριθμούς των λογαριασμών που αποκλείονται, όπως στην περίπτωση των κανονικών ενημερώσεων του PUBG.

Είναι κατανοητό ότι το Soulmask θα επιθυμούσε να φανεί ότι παίρνει μέτρα κατά των απατεώνων, ιδιαίτερα στις πρώτες του ημέρες, όταν η κοινότητα του.

Πηγή: pcgamesn