Το iPhone 15 διαθέτει τη λειτουργία Power Reserve, η οποία διατηρεί μια μικρή διάρκεια ζωής της μπαταρίας ώστε λειτουργίες όπως το Find My και το ξεκλείδωμα NFC να μπορούν να λειτουργούν ακόμα και όταν η μπαταρία σας έχει εξαντληθεί.

Διαβάστε ακόμα: Η Apple ξεπερνά τη Microsoft ως η πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο

Στο iOS 18, η Apple φαίνεται να βελτιώνει ακόμη περισσότερο αυτή τη δυνατότητα για τα μοντέλα iPhone 15.

Όπως αναφέρθηκε στο Reddit, όταν η μπαταρία ενός iPhone με iOS 18 εξαντληθεί, το τηλέφωνο μπορεί να συνεχίσει να εμφανίζει την ώρα στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης. Αυτή η μικρή αλλά χρήσιμη αναβάθμιση επιτρέπει στους χρήστες να βλέπουν την ώρα ακόμα και όταν η μπαταρία είναι σχεδόν άδεια. Το εικονίδιο της μπαταρίας εξακολουθεί να εμφανίζεται, και η φράση «iPhone‌ is Findable»

θα εμφανίζεται όσο η μπαταρία είναι stand-by.

Φαίνεται ότι αυτή η δυνατότητα είναι περιορισμένη στα μοντέλα iPhone 15. Τη δοκιμάσαμε σε ένα iPhone 14 Pro Max χωρίς επιτυχία, αλλά σε ένα iPhone 15 Pro Max λειτούργησε όπως αναμενόταν.

Δείτε επίσης: Το foldable iPhone θα μπορούσε να έχει μία μόνο οθόνη

Η λειτουργία Power Reserve στα iPhone ξεκίνησε με τα iPhone XR και iPhone XS. Επομένως, δεν είναι σαφές ποιος είναι ο περιοριστικός παράγοντας που εμποδίζει την εμφάνιση της ώρας στην οθόνη όταν η μπαταρία εξαντλείται σε παλαιότερες συσκευές.

Πηγή: macrumors