Το watchOS 11 φέρνει το “Live Activities” με νέες δυνατότητες για τη φυσική κατάσταση και την υγεία στο Apple Watch.

Παράλληλα, η ενημέρωση συνοδεύεται από κάποιες καλοδεχούμενες αλλαγές, όπως η προσθήκη “Live Activities”. Η νέα αυτή λειτουργία, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά με το iOS 16, ενσωματώνεται τώρα και στο Apple Watch με το watchOS 11.

Δείτε σχετικά: Με το Apple Watch μπορείτε να μετρήσετε ακόμη και τον καρδιακό παλμό ενός λιονταριού

Με το “Live Activities”, οι εφαρμογές μπορούν να παρουσιάζουν πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο απευθείας από την οθόνη κλειδώματος ή το Dynamic Island. Η Apple περιγράφει αυτή τη δυνατότητα ως έναν πιο ευέλικτο τρόπο ενημέρωσης των χρηστών για live εκδηλώσεις, δραστηριότητες ή εργασίες, ιδιαίτερα για εφαρμογές με συχνές ενημερώσεις περιεχομένου και κατάστασης που υπερβαίνουν το υπάρχον σύστημα push notification.

Με το watchOS 11, η Apple εισάγει το “Live Activities” στο Apple Watch με έναν έξυπνο τρόπο. Το ρολόι αντικατοπτρίζει αυτόματα τις live δραστηριότητες του iPhone όταν είναι συνδεδεμένο με αυτό. Αυτή η διαδικασία εκτελείται αυτόματα μόλις ξεκινήσει μια Live Activitity στο iPhone που είναι συνδεδεμένο με το ρολόι, κάτι που αποτελεί εξαιρετικά νέα, καθώς δεν έχουν όλες οι εφαρμογές iOS

έκδοση για watchOS.

Διαβάστε επίσης: Η μέτρηση σακχάρου με Apple Watch δεν απαιτεί πλέον iPhone

Στο Apple Watch, το “Live Activities” εμφανίζεται στο Smart Stack, το οποίο μπορείτε να προσεγγίσετε περιστρέφοντας το Digital Crown προς τα πάνω. Ωστόσο, το σύστημα εμφανίζει αυτόματα το Smart Stack με το “Live Activities” στην κορυφή όταν υπάρχει νέα ενημέρωση.

Για προγραμματιστές που θέλουν να αξιοποιήσουν καλύτερα αυτή τη δυνατότητα, η Apple παρέχει API με το watchOS 11, επιτρέποντας την προσαρμογή του “Live Activities” με συγκεκριμένη εμφάνιση και αίσθηση για το Apple Watch.

Δείτε περισσότερα: Αυτό το Health Tracker μπορεί να υπολογίσει την ημερομηνία τοκετού σας

Το watchOS 11 θα είναι διαθέσιμο στο κοινό αυτό το φθινόπωρο. Μια έκδοση beta για προγραμματιστές είναι ήδη διαθέσιμη, ενώ η δημόσια beta θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα. Η ενημέρωση απαιτεί Apple Watch Series 6 ή νεότερη έκδοση.

Πηγή: 9to5mac