Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά εταιρείες όπως η Apple και η Google προσφέρουν μόνο ένα έτος τυπικής εγγύησης κατασκευαστή, η οποία καλύπτει ελαττώματα στα υλικά και την κατασκευή. Συγκριτικά, η Samsung προσφέρει δύο χρόνια εγγύηση για τα τηλέφωνα, τα tablet και τα smartwatches της. Όμως τώρα, η Google έχει ανακοινώσει ένα Εκτεταμένο Πρόγραμμα Επισκευής για περιορισμένο αριθμό συσκευών Pixel 8.

Δείτε επίσης: Google Pixel: Νέα Ενημέρωση με Διορθώσεις και Βελτιώσεις

Φυσικά, οι πελάτες μπορούν να επεκτείνουν την εγγύηση των συσκευών Apple και Google, αλλά αυτό απαιτεί επιπλέον πληρωμή. Όταν πρόκειται για τηλέφωνα Google, αυτό είναι πολύ σημαντικό επειδή η εταιρεία έχει ιστορικό με χρήστες που αντιμετωπίζουν δυσάρεστα προβλήματα υλικού.

Εάν το πρόβλημα υλικού είναι ευρέως διαδεδομένο, η Google συνήθως προσφέρει εκτεταμένο πρόγραμμα επισκευής για συσκευές που επηρεάζονται, αλλά αν δεν είναι, τότε θα βρεθείτε με ένα ελαττωματικό τηλέφωνο Pixel.

Το Pixel 8 είναι η πιο πρόσφατη συσκευή Google που αντιμετωπίζει προβλήματα οθόνης. Ως εκ τούτου, ο γίγαντας της αναζήτησης ανακοίνωσε ένα Εκτεταμένο Πρόγραμμα Επισκευής για περιορισμένο αριθμό συσκευών Pixel 8. Συγκεκριμένα, μόνο εκείνες οι μονάδες που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν προβλήματα που σχετίζονται με κάθετη γραμμή και τρεμόπαιγμα της οθόνης πληρούν τις προϋποθέσεις για το πρόγραμμα.

Δείτε ακόμα: Νέα επιδιορθωτική ενημέρωση για τα Google Pixel

Οι πελάτες που είναι κάτοχοι Pixel 8 είναι κατάλληλοι για το Εκτεταμένο Πρόγραμμα Επισκευής μόνο εάν πληρούνται και οι δύο απαιτήσεις που αναφέρονται παρακάτω:

  • Εμφανίζεται μια κάθετη γραμμή που εκτείνεται από το κάτω μέρος της οθόνης προς την κορυφή ή ένα τρεμόπαιγμα οθόνης
  • Διαθέτει αναγνωριστικό συσκευής (π.χ. IMEI, σειριακός αριθμός) που καθορίζεται από την Google ή εξουσιοδοτημένο συνεργάτη επισκευής, ως κατάλληλο για αυτό το πρόγραμμα

Εάν το τηλέφωνό σας πληροί τις προϋποθέσεις για το εκτεταμένο πρόγραμμα επισκευής, τότε η Google θα προσφέρει κάλυψη υποστήριξης για 3 χρόνια μετά την ημερομηνία της αρχικής αγοράς. Σε αυτήν την περίπτωση, θα λάβετε μία δωρεάν αντικατάσταση οθόνης για το Pixel 8 σας.

Είναι επίσης σημαντικό να αναφέρουμε ότι «οποιαδήποτε επισκευή στο πλαίσιο αυτού του Εκτεταμένου Προγράμματος Επισκευής έχει εγγύηση για 90 ημέρες». Η Google λέει ότι το πρόγραμμα επισκευής που ανακοινώθηκε σήμερα δεν επεκτείνει την τυπική κάλυψη εγγύησης του Pixel 8.

Δείτε επίσης: Ενημέρωση Απριλίου για το Google Pixel – Δείτε τι νέο υπάρχει

Λάβετε υπόψη ότι εάν έχετε ένα Pixel 8 στο οποίο η οθόνη ή το γυαλί κάλυψης έχει ραγίσει ή η συσκευή έχει υποστεί άλλες μορφές ζημιάς, συμπεριλαμβανομένης της εισβολής υγρών, ενδέχεται να μην πληροί τις προϋποθέσεις για αυτό το πρόγραμμα.

Πηγή: phonearena