Οι Εμπειρίες και οι Προκλήσεις στο Demo του Black Myth: Wukong. Η Μυθική Περιπέτεια για PS5, Xbox Series X/S και PC.

Το Black Myth: Wukong είναι ένα παιχνίδι δράσης και ρόλων που ακολουθεί στενά τα γεγονότα του κλασικού μυθιστορήματος του Wu Cheng’en, Journey to the West. Το έργο, βασισμένο στη κινέζικη μυθολογία και το βουδιστικό φολκλόρ, ακολουθεί έναν μοναχό που συναντά ένα πνεύμα ονόματι Sun Wukong, συχνά αποκαλούμενο Βασιλιάς των Πιθήκων, κατά την αναζήτησή του για ιερά θρησκευτικά κείμενα. Ενώ η κεντρική πλοκή παραμένει άγνωστη, το επερχόμενο Soulslike της Game Science απεικονίζει τις συναντήσεις του Wukong με Yaoguai, διάφορα πλάσματα και δαίμονες της κινέζικης μυθολογίας, τοποθετημένα σε εντυπωσιακά ανατολικά τοπία.

Δείτε επίσης: Astro Bot: Εξερευνώντας τον Κόσμο του Νέου Platformer της Sony

Το demo του Black Myth: Wukong ξεκινά στη βάση της κορυφής του Όρους Black Wind, σε ένα μέρος που ονομάζεται Δάσος των Λύκων, γεμάτο πλούσια βλάστηση, αλπικά δέντρα και διάφορους καιρικώς διαμορφωμένους βράχους και ναούς. Το μονοπάτι προς την κορυφή φυλάσσεται από διάσπαρτες ομάδες αλεπούδων και ανθρωπόμορφων λύκων που κρατούν τσεκούρια, ασπίδες και τόξα. Ενώ αυτοί οι εχθροί δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολοι, χρησιμεύουν ως εξαιρετικοί στόχοι για την εκμάθηση βασικών τεχνικών μάχης όπως αποφυγή, τεχνικές φόρτισης του ραβδιού και πρώιμα ξόρκια όπως η Ακινητοποίηση, που παγώνει τους εχθρούς στη θέση τους για να δώσει ευκαιρία για ισχυρές επιθέσεις.

Δείτε ακόμα: Kunitsu-Gami: Παιχνίδι της Capcom, Κόντρα στις Σύγχρονες Τάσεις

Το κύριο όπλο του Wukong είναι ένα ραβδί bō, αναφερόμενο ως Ruyi Jingu Bang στη λογοτεχνία που το εμπνέει, το οποίο μπορεί να μικραίνει μέχρι το μέγεθος μιας βελόνας για να φυλάσσεται με ασφάλεια μέσα στο αυτί του. Ο Βασιλιάς των Πιθήκων χειρίζεται ένα οπλοστάσιο συνδυασμών επιθέσεων, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να φορτίσει το Jingu Bang για να συγκεντρώσει Σημεία Εστίασης, τα οποία του επιτρέπουν να εξαπολύει εντυπωσιακές βαριές επιθέσεις. Ενώ τα Σημεία Εστίασης που αποκτώνται από τη φόρτιση του όπλου δεν μπορούν να αποθηκευτούν – ο Wukong επιτίθεται αυτόματα μόλις απελευθερωθεί το κουμπί – μπορεί να αποθηκεύσει Σημεία Εστίασης για να τα χρησιμοποιήσει αργότερα στη μάχη πραγματοποιώντας αρκετές ελαφριές επιθέσεις σε έναν εχθρό. Η εκμάθηση του χρονοδιαγράμματος αυτών των επιθέσεων και πώς να τις χρησιμοποιεί παράλληλα με τη συνεχώς αυξανόμενη βιβλιοθήκη μυστικών ξορκιών είναι κρίσιμη για την επιτυχία ενάντια σε μεγάλους αντιπάλους, όπως οι πολλοί bosses του παιχνιδιού.

Το Δάσος των Λύκων διαθέτει τουλάχιστον έξι προαιρετικούς και απαιτούμενους Bosses. Ο πρώτος δύσκολος αντίπαλος είναι ένας λύκος με φλογερό δόρυ, ονόματι Guangzhi, που επιτίθεται με φλογερές στροφές και εφορμήσεις. Μετά από τέσσερις προσπάθειες, ο Guangzhi νικάται με τη βοήθεια του ξορκιού ακινητοποίησης. Ο Guangzhi ρίχνει το δόρυ του με διπλή αιχμή, που ονομάζεται Red Tides, το οποίο τοποθετείται σε μία από τις κενές θέσεις ξορκιών του Wukong αντί να αντικαθιστά το μαγικό ραβδί του. Με την ενεργοποίηση της ικανότητας, ο Wukong μεταμορφώνεται στιγμιαία στον λύκο που μόλις νίκησε, επιτρέποντας στον παίκτη να χειριστεί τις φλογερές δυνάμεις του για να προκαλέσει το Scorch Bane, ένα εφέ που καίει τους εχθρούς και προκαλεί ζημιά με την πάροδο του χρόνου. Σημαντικό είναι ότι η μπάρα ζωής του Wukong είναι ξεχωριστή από αυτή του Yaoguai που ενσωματώνει, καθιστώντας αυτή τη νέα ικανότητα εξαιρετική τακτική όταν η ζωή είναι χαμηλή ενάντια στους λυσσασμένους bosses του Black Wind Mountain.

Δείτε επίσης: Το Prince of Persia: The Sands of Time Remake έρχεται το 2026

Ο παίκτης μπορεί να επιλέξει να προσπεράσει έναν άλλο προαιρετικό boss – έναν τεράστιο ανθρωπόμορφο με δυσανάλογο χρυσό κεφάλι – και να ελιχθεί σε μια πλαγιά βουνού γεμάτη μπαμπού για να φτάσει τελικά στον προορισμό: τον Ναό Guanyin, που είναι το σπίτι του Lingxuzi, ενός γιγάντιου λευκού λύκου διορισμένου από έναν μυστηριώδη χαρακτήρα γνωστό ως Black Wind King. Ο τεράστιος λευκός λύκος πηδάει στον αέρα, διασχίζοντας την αρένα σε λίγα δευτερόλεπτα, και γεύεται το αίμα του παίκτη μετά από μια γρήγορη επίθεση. Ενώ ο Lingxuzi γλείφει τα χείλη του, ο παίκτης τον παγώνει στη θέση του και ξεκινά μια σειρά από ελαφριές και δυνατές βαριές επιθέσεις. Όπως αναμένεται από ένα Soulslike παιχνίδι, απαιτούνται πολλαπλές προσπάθειες για να απομνημονευτούν οι κινήσεις και οι τακτικές του Yaoguai. Μετά την τελική νίκη, ο παίκτης μπορεί να εξοπλίσει μια σπάνια μάσκα λύκου από το πτώμα του Lingxuzi, η οποία προσφέρει ενίσχυση ζημιάς ενάντια σε σοβαρά τραυματισμένους εχθρούς.

Το Black Myth: Wukong παρουσιάζει έναν συναρπαστικό κόσμο με εντυπωσιακά σχέδια χαρακτήρων, μάχες boss που απαιτούν δεξιοτεχνία και υπέροχα περιβάλλοντα. Η κυκλοφορία του παιχνιδιού είναι πολύ αναμενόμενη όχι μόνο για την εξαιρετική μάχη και την υποσχόμενη ανάπτυξη χαρακτήρων, αλλά και για να βιώσουν την προσέγγισή του στην εξέχουσα κινέζικη λαϊκή ιστορία.

Δείτε ακόμα: Diablo 4 Vessel of Hatred: Το Trailer ίσως σας τραυματίσει ψυχικά

ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ: PlayStation 5, Xbox Series X/S, PC 

ΕΚΔΟΤΗΣ: Game Science 

ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Game Science 

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ: 20 Αυγούστου 2024

Πηγή: gameinformer