Η Google προσθέτει μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται “Listen to this page” στο πρόγραμμα περιήγησης Chrome για Android. Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να ακούτε μια ιστοσελίδα να διαβάζεται δυνατά και περιλαμβάνει στοιχεία ελέγχου αναπαραγωγής παρόμοια με αυτά σε εφαρμογές μουσικής ή podcast. Μπορείτε να κάνετε παύση, να αλλάξετε την ταχύτητα ανάγνωσης, να προχωρήσετε προς τα εμπρός ή προς τα πίσω κατά 10 δευτερόλεπτα και να καθαρίσετε το περιεχόμενο.

Δείτε επίσης: Η νέα επίθεση ARM «TIKTAG» επηρεάζει συστήματα Chrome και Linux

Αφού επιλέξετε την επιλογή “Listen to this page”, θα εμφανιστεί ένα πρόγραμμα αναπαραγωγής, το οποίο διαθέτει μια γραμμή προόδου και στοιχεία ελέγχου για αναπαραγωγή/παύση, καθώς και επιλογές για μετάβαση προς τα εμπρός και προς τα πίσω. Στις κάτω γωνίες της συσκευής αναπαραγωγής υπάρχουν δύο λειτουργίες.

Στην αριστερή πλευρά, μπορείτε να ρυθμίσετε την ταχύτητα αναπαραγωγής από 0,8x σε 4x. Εν τω μεταξύ, η κάτω δεξιά γωνία του προγράμματος αναπαραγωγής περιλαμβάνει ένα μενού με τρεις κουκκίδες, όπου μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πρόσθετες ρυθμίσεις, όπως Επισήμανση κειμένου και αυτόματης κύλισης και Φωνή.

Ναι, μπορείτε επίσης να τροποποιήσετε τη φωνή και να αλλάξετε τη γλώσσα. Η σελίδα βοήθειας της Google αναφέρει ότι αυτή η δυνατότητα υποστηρίζει μια ποικιλία γλωσσών, όπως Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Αραβικά, Χίντι, Ισπανικά, Ιαπωνικά και άλλες.

Δείτε ακόμα: Google Chrome: Ο ταχύτερος browser στον κόσμο

Για να ελέγξετε αν το έχετε, μεταβείτε σε μια σελίδα με μεγάλο κείμενο και στη συνέχεια, πατήστε το μενού με τις τρεις κουκκίδες και αναζητήστε “Listen to this page”, που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την επιλογή Μετάφραση.

Μπορείτε επίσης να βάλετε το Google Assistant να διαβάζει δυνατά ιστοσελίδες και να τις μεταφράζει σε άλλες γλώσσες ταυτόχρονα. Ωστόσο, όταν επιλέγετε αυτήν την επιλογή, σας αλλάζει από το Chrome στην εφαρμογή Google, ενώ η νέα λειτουργία σάς επιτρέπει να παραμένετε εντός του προγράμματος περιήγησής σας.

Αυτή η λειτουργία είναι ιδιαίτερα βολική όταν θέλετε να παρακολουθείτε, ας πούμε, τις ειδήσεις ενώ κάνετε πολλές εργασίες. Το Safari για iPhone προσφέρει επίσης μια παρόμοια λειτουργία που ονομάζεται “Listen to Page“, η οποία διαβάζει ιστοσελίδες χρησιμοποιώντας τη φωνή του Siri και περιλαμβάνει παρόμοια στοιχεία ελέγχου με αυτά της Google.

Η Google φαίνεται να λανσάρει αυτή τη δυνατότητα σταδιακά με την έκδοση 125 του Chrome, επομένως μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να το παρατηρήσετε.

Δείτε επίσης: Το «AI Overviews» της Google δίνει ψευδείς και επικίνδυνες απαντήσεις

Το Google Chrome είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο πρόγραμμα περιήγησης ιστού που αναπτύχθηκε από την Google, γνωστό για την ταχύτητα, την απλότητα και την ασφάλειά του. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του περιλαμβάνει τη δυνατότητα συγχρονισμού σελιδοδεικτών, ιστορικού και κωδικών πρόσβασης σε όλες τις συσκευές χρησιμοποιώντας έναν λογαριασμό Google, προσφέροντας μια απρόσκοπτη εμπειρία περιήγησης. Επιπλέον, η τεράστια βιβλιοθήκη επεκτάσεων του Chrome επιτρέπει στους χρήστες να προσαρμόζουν την εμπειρία περιήγησής τους για να ανταποκρίνονται στις συγκεκριμένες ανάγκες τους. Με τακτικές ενημερώσεις και δέσμευση για την ασφάλεια των χρηστών, το Chrome εξακολουθεί να αποτελεί κορυφαία επιλογή για τους χρήστες του διαδικτύου παγκοσμίως.

Πηγή: phonearena