ΑρχικήGamingΤο παιχνίδι Banana δεν είναι απάτη, λέει ο προγραμματιστής

Το παιχνίδι Banana δεν είναι απάτη, λέει ο προγραμματιστής

παιχνίδι Banana

Το Banana έχει κατακλύσει το Steam πρόσφατα, χθες εκτοπίζοντας το Baldur’s Gate 3 από την πρώτη δεκάδα των πιο δημοφιλών παιχνιδιών στην πλατφόρμα της Valve (με βάση τον μέγιστο αριθμό ταυτόχρονων παικτών).

Δείτε επίσης: Overwatch 2 Σεζόν 11: Νέα SuperHero και Lifeguard Skins

Στο παιχνίδι Banana, οι παίκτες κάνουν κλικ στην εικόνα μιας μπανάναςή απλά αφήνουν το λογισμικό να τρέχει – για να πάρουν τελικά μια μπανάνα στο απόθεμα του Steam. Όπως έχουμε αναφέρει προηγουμένως, αυτές οι μπανάνες μπορούν να πωληθούν στην αγορά του Steam, με μερικές να πωλούνται για λίγα λεπτά, ενώ άλλες έχουν πολύ υψηλότερη τιμή.

Από τότε που το παιχνίδι Banana άρχισε να κερδίζει δημοτικότητα στο Steam, υπήρξαν εικασίες ότι όλο αυτό είναι μια απάτη. Αυτή η ανησυχία επιδεινώθηκε όταν αποκαλύφθηκε ότι ένας από τους προγραμματιστές του Banana είχε εμπλακεί προηγουμένως σε μια “απάτη/σφάλμα bitcoin στην αγορά του Steam“. Ωστόσο, άλλα μέλη της ομάδας έχουν διαβεβαιώσει την κοινότητα ότι το παιχνίδι δεν είναι απάτη και ότι θα έρθει περισσότερη περιεχόμενη σύντομα.

Σε ένα μήνυμα που κοινοποιήθηκε στο Discord χθες το βράδυ, ο CM/συνιδιοκτήτης του παιχνιδιού Banana, aestheticspartan, εξέδωσε την ακόλουθη δήλωση: “Όπως όλοι έχετε ακούσει μέχρι τώρα, ο Theselions είχε εμπλακεί παλαιότερα σε μια απάτη/σφάλμα bitcoin στην αγορά του Steam. Δεν γνωρίζαμε για αυτό μέχρι που πρόσφατα βίντεο άρχισαν να το αναφέρουν και είχαμε σχεδόν άμεσα μια συζήτηση με όλη την ομάδα για την κατάσταση. Του δώσαμε την ευκαιρία να εξηγήσει την κατάσταση και ξέρουμε ότι δείχνει μεταμέλεια και λυπάται για ό,τι συνέβη στο παρελθόν.”

Δείτε ακόμα: Elden Ring: Οι Απόψεις του Miyazaki για το Co-Op

Ο Aestheticspartan είπε ότι η ομάδα του Banana “διέκοψε τη συνεργασία” με τον Theselions λόγω αυτής της αποκάλυψης, προσθέτοντας ότι το “απόθεμά του έχει καθαριστεί από οποιεσδήποτε πολύτιμες μπανάνες που θα μπορούσαν να ανησυχήσουν ή να προβληματίσουν την κοινότητα“.

Ο προγραμματιστής του Banana δήλωσε ότι δεν υπάρχει “καμία απάτη/απάτη” στο σε εξέλιξη και ότι τα εναπομείναντα μέλη εργάζονται αυτήν τη στιγμή για να ενημερώσουν το παιχνίδι. “Δεν μπορούμε να περιμένουμε να μετατρέψουμε αυτό το παιχνίδι σε κάτι μεγαλύτερο και καλύτερο από ένα απλό παιχνίδι κλικ,” έγραψαν. “Παρακαλούμε μείνετε συντονισμένοι καθώς έχουμε δουλέψει και συνεχίζουμε να δουλεύουμε σε ένα μεγάλο αριθμό ενημερώσεων για να βελτιώσουμε το παιχνίδι και να σας επιτρέψουμε να κάνετε πολύ περισσότερα με τις μπανάνες σας.”

Σε μια προηγούμενη συνομιλία με το Polygon, το μέλος της ομάδας προγραμματιστών Hery παραδέχτηκε ότι το παιχνίδι έχει πρόβλημα με τα bots. “Δεδομένου ότι το παιχνίδι Banana απαιτεί βασικά μηδαμινή χρήση των πόρων του υπολογιστή σας, οι άνθρωποι κάνουν κατάχρηση με έως και 1000 εναλλακτικούς λογαριασμούς για να πάρουν σπανιότερες πτώσεις ή τουλάχιστον μαζικές πτώσεις,” είπε στην έκδοση. Αυτό δεν θα ήταν έκπληξη, δεδομένων των τεράστιων αριθμών στο Banana στο Steam.

Δείτε επίσης: Το Demo και η Πρώτη Επαφή με το Black Myth: Wukong

Ωστόσο, κατά τη συνομιλία τους, διαβεβαίωσαν το Polygon ότι όλα ήταν νόμιμα. “Πιστεύω ότι ο λόγος που κατά κύριο λόγο απέκτησε δημοτικότητα είναι επειδή είναι ένα νόμιμο ‘απέραντο κόλπο χρημάτων’,” είπε ο Hery. “Οι χρήστες βγάζουν χρήματα από ένα δωρεάν παιχνίδι ενώ πωλούν δωρεάν εικονικά αντικείμενα.”

Πηγή: eurogamer

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS