ΑρχικήSecurity911: Προκλήθηκε διακοπή λειτουργίας λόγω δυσλειτουργίας του firewall

911: Προκλήθηκε διακοπή λειτουργίας λόγω δυσλειτουργίας του firewall

Η δυσλειτουργία του τείχους προστασίας (firewall) ενός προμηθευτή του συστήματος κλήσεων έκτακτης ανάγκης 911 προκάλεσε διακοπή λειτουργίας σε όλη την πολιτεία της Μασαχουσέτης το απόγευμα της Τρίτης, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης.

911 firewall

Σε δελτίο τύπου που εκδόθηκε χθες, αναφέρεται ότι ο προμηθευτής 911 της πολιτείας, η Comtech, “ενημέρωσε την Πολιτεία 911 ότι έχει εφαρμόσει μια τεχνική λύση για να διασφαλιστεί ότι αυτό δεν θα συμβεί ξανά.”

Διαβάστε επίσης: Η Crown Equipment επιβεβαιώνει κυβερνοεπίθεση

“Μια προκαταρκτική έρευνα από το State 911 Department και την Comtech αποκάλυψε ότι η διακοπή οφειλόταν σε δυσλειτουργία του firewall, ενός μηχανισμού ασφαλείας που προστατεύει από κυβερνοεπιθέσεις και πειρατεία”, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. “Το τείχος προστασίας εμπόδισε τις κλήσεις να φτάσουν στα κέντρα αποστολής 911, γνωστά και ως σημεία απάντησης δημόσιας ασφάλειας (PSAP).”

Η αρχική ανασκόπηση της Comtech επιβεβαίωσε ότι η διακοπή δεν οφειλόταν σε κυβερνοεπίθεση ή πειρατεία, αλλά “ο ακριβής λόγος που το firewall εμπόδισε τις κλήσεις παραμένει υπό εξέταση”, δήλωσε η πολιτεία.

Η διακοπή του 911 διήρκεσε δύο ώρες. Λίγο μετά την έναρξή της, το State 911 Department ειδοποίησε τις τοπικές αρχές επιβολής του νόμου και εξέδωσε μια ειδοποίηση έκτακτης ανάγκης σε όλη την πολιτεία, συμβουλεύοντας τους κατοίκους να καλούν απευθείας την τοπική επιχειρηματική γραμμή δημόσιας ασφάλειας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

“Αν και ορισμένες κλήσεις μπορεί να μην πραγματοποιήθηκαν, το σύστημα επιτρέπει στα κέντρα αποστολής να προσδιορίζουν τον αριθμό τηλεφώνου των καλούντων και να επιστρέφουν αυτές τις κλήσεις. Το Τμήμα δεν έχει λάβει καμία αναφορά για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης που επηρεάστηκαν κατά τη διάρκεια της διακοπής,” ανέφερε η ανακοίνωση της Μασαχουσέτης.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Τμήματος του State 911, Frank Pozniak, διαβεβαίωσε ότι το τμήμα “θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψει μελλοντικά περιστατικά.” Η Μασαχουσέτη διαθέτει 204 Σημεία Απάντησης Δημόσιας Ασφάλειας, τα οποία το 2023 έλαβαν κατά μέσο όρο 8.800 κλήσεις ημερησίως.

Δείτε ακόμη: Χρηματοοικονομικός τομέας: Κυβερνοεπιθέσεις και τρόποι προστασίας

Τον Μάιο του 2024, η Comtech ανακοίνωσε πενταετή επέκταση του συμβολαίου της με τη Μασαχουσέτη. Στην ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρεται: “Από το 2014, η Comtech έχει αναπτύξει, εφαρμόσει και λειτουργεί ένα ασφαλές σύστημα NG911 [Next Generation 911] βασισμένο σε IP για την Κοινοπολιτεία της Μασαχουσέτης.” Η Comtech προσφέρει τεχνολογία δημόσιας ασφάλειας και προστασίας για περισσότερα από 25 χρόνια και υποστηρίζει ότι “πάροχοι υπηρεσιών, πολιτείες και τοπικές δικαιοδοσίες σε εθνικό επίπεδο βασίζονται στο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων και υπηρεσιών μας που είναι κρίσιμα για την αποστολή τους.”

911 firewall

Οι διακοπές του 911 συμβαίνουν περιστασιακά και μερικές φορές προκαλούνται από ευρύτερες διακοπές στα τηλεφωνικά δίκτυα. Μια 37ωρη διακοπή λειτουργίας του CenturyLink τον Δεκέμβριο του 2018, που διέκοψε την υπηρεσία 911 για εκατομμύρια Αμερικανούς, προκλήθηκε από “κακόμορφα πακέτα.”

Διαβάστε περισσότερα: «Emotion-canceling»: ΑΙ τεχνολογία για τη διαχείριση θυμωμένων πελατών

Τον Φεβρουάριο του 2024, μια μεγάλη διακοπή της ασύρματης σύνδεσης της AT&T λόγω λανθασμένης ενημέρωσης δικτύου οδήγησε σε προειδοποιήσεις ότι η πρόσβαση στο 911 θα μπορούσε να διακοπεί.

arstechnica

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS