ΑρχικήSecurityΤο Chrome για Android δοκιμάζει λειτουργία που επαληθεύει το ID σας

Το Chrome για Android δοκιμάζει λειτουργία που επαληθεύει το ID σας

Η Google δοκιμάζει μια νέα δυνατότητα που ονομάζεται “Digital Credential API” για το Chrome στο Android που επιτρέπει στους ιστότοπους να ζητούν με ασφάλεια πληροφορίες ID, όπως άδειες οδήγησης και διαβατήρια, που είναι αποθηκευμένα σε mobile wallets.

Δείτε επίσης: 5 tips για Android smartphone φιλικά προς τους ηλικιωμένους

Chrome Android ID

Σύμφωνα με την επίσημη τεκμηρίωση της Google, τα API διαπιστευτηρίων ταυτότητας παρέχουν μια διεπαφή σε ένα ασφαλές κατάστημα που περιέχει έγγραφα ταυτότητας. Αυτά τα έγγραφα μπορεί να είναι διαβατήρια, άδειες οδήγησης ή οποιοδήποτε άλλο έγγραφο ταυτοποίησης που έχει ανεβάσει ο χρήστης.

Η ενσωμάτωση του Digital Credential API στο Chrome χρησιμοποιεί το σύστημα IdentityCredential του Android, το οποίο υποστηρίζει διάφορους τύπους διαπιστευτηρίων και δεδομένων.

Η Google λέει ότι η ενσωμάτωση του “Digital Credential API” στο Chrome θα επιτρέψει στους ιστότοπους να ζητούν πληροφορίες ID από πορτοφόλια μέσω του συστήματος IdentityCredential CredMan του Android, επιτρέποντας στους ιστότοπους να επαληθεύουν με ασφάλεια την ταυτότητά σας χωρίς να απαιτείται η μη αυτόματη αποστολή εγγράφων.

Τα έγγραφα που αναγνωρίζονται από την κυβέρνηση παίζουν μεγάλο και εποικοδομητικό ρόλο στην κοινωνία (π.χ. άδειες οδήγησης, διαβατήρια κ.λπ.)“, εξηγεί η Google σχετικά με τη νέα λειτουργία.

Δείτε ακόμα: Πλαστά σφάλματα Chrome οδηγούν στην εγκατάσταση malware

Αυτή η νέα δυνατότητα επιτρέπει στους ιστότοπους να ζητούν πληροφορίες ταυτότητας απευθείας από το πορτοφόλι του κινητού σας χρησιμοποιώντας ένα ασφαλές σύστημα που ονομάζεται IdentityCredential.

Όταν ένας ιστότοπος Android χρειάζεται πληροφορίες ID, όπως μια ψηφιακή άδεια οδήγησης, στέλνει ένα αίτημα μέσω του Chrome. Ο χρήστης θα δει το αίτημα και θα επιλέξει αν θα το εγκρίνει.

Εάν εγκριθεί, το Android θα στείλει με ασφάλεια τις απαραίτητες πληροφορίες από το πορτοφόλι στον ιστότοπο που ζητά, κοινοποιώντας μόνο ό,τι είναι απαραίτητο. Με αυτόν τον τρόπο, τα δεδομένα σας προστατεύονται και εσείς ελέγχετε ποιες πληροφορίες κοινοποιούνται.

Δεν είναι σαφές πότε θα είναι διαθέσιμη η λειτουργία, αλλά η Google εξακολουθεί να πειραματίζεται με την ιδέα και θα μοιραστεί περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα.

Δείτε επίσης: Το Chrome στο Android αποκτά μια νέα δυνατότητα Listen to this page

Το Google Chrome είναι ένα ευρέως χρησιμοποιούμενο πρόγραμμα περιήγησης ιστού που αναπτύχθηκε από την Google. Γνωστό για την ταχύτητα, την απλότητα και την αποτελεσματικότητά του, το Chrome προσφέρει μια βελτιωμένη εμπειρία περιήγησης με μια φιλική προς τον χρήστη διεπαφή. Το πρόγραμμα περιήγησης υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα επεκτάσεων και εφαρμογών, βελτιώνοντας τη λειτουργικότητά του και επιτρέποντας στους χρήστες να προσαρμόζουν την εμπειρία περιήγησής τους σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Επιπλέον, το Chrome δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια με τακτικές ενημερώσεις και λειτουργίες όπως η Ασφαλής περιήγηση, η οποία βοηθά στην προστασία των χρηστών από κακόβουλους ιστότοπους και λήψεις. Η συμβατότητά του σε πολλαπλές πλατφόρμες εξασφαλίζει μια απρόσκοπτη εμπειρία σε διάφορες συσκευές, καθιστώντας το ένα ευέλικτο εργαλείο τόσο για απλούς χρήστες όσο και για επαγγελματίες.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS