ΑρχικήSecuritySnapchat: Νέα εργαλεία ασφαλείας για την προστασία των εφήβων

Snapchat: Νέα εργαλεία ασφαλείας για την προστασία των εφήβων

Το Snapchat δημιουργεί νέα εργαλεία ασφαλείας για την προστασία των έφηβων χρηστών του. Συγκεκριμένα, προσπαθεί να καταστήσει δυσκολότερη την επικοινωνία με αγνώστους, σε μια προσπάθεια να σταματήσει την εξαπάτηση και την σεξουαλική και οικονομική εκμετάλλευση παιδιών και εφήβων (κάτι που είναι γνωστό ως sextortion).

Snapchat ασφάλεια εφήβων

Η εταιρεία ανακοίνωσε ένα σύνολο νέων χαρακτηριστικών ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των διευρυμένων προειδοποιητικών παραθύρων, που εμφανίζονται όταν ένας έφηβος λαμβάνει μήνυμα από κάποιον με τον οποίο δεν έχει κοινούς φίλους ή δεν έχει στις επαφές του. Επιπλέον, οι έφηβοι θα λαμβάνουν ένα προειδοποιητικό μήνυμα εάν προσπαθήσει να επικοινωνήσει μαζί τους κάποιος που έχει αποκλειστεί ή έχει αναφερθεί από άλλους ή που είναι από μια περιοχή όπου δεν βρίσκονται οι άλλες επαφές του εφήβου. Όλα αυτά δείχνουν ότι πρόκειται πιθανότατα για κάποιον απατεώνα.

Δείτε επίσης: Snapchat: Υδατογραφήματα στις My AI εικόνες

‘Ένα άλλο νέο μέτρο ασφαλείας του Snapchat είναι η αποτροπή της παράδοσης αιτημάτων φιλίας προς ή από έναν λογαριασμό με τον οποίο οι έφηβοι δεν μοιράζονται κοινούς φίλους και ο οποίος βρίσκεται επίσης σε περιοχές που συχνά σχετίζονται με απατεώνες.

Πέρα από τα άλλα μέτρα ασφαλείας για τους εφήβους, το Snapchat έχει δώσει έμφαση και στην πρόληψη του sextortion, ενός ανησυχητικού τύπου απάτης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι επιτιθέμενοι κερδίζουν την εμπιστοσύνη των νεαρών χρηστών, τους πείθουν να στέλνουν εικόνες και βίντεο σεξουαλικού περιεχομένου και στη συνέχεια ζητούν χρήματα για να μην δημοσιοποιηθούν αυτά τα στοιχεία.

«Αυτές οι δυνατότητες σχεδιάστηκαν για να προστατεύουν καλύτερα τους εφήβους από πιθανές βλάβες στο διαδίκτυο και για να ενισχύσουν τις συνδέσεις με πραγματικούς φίλους», δήλωσε η Global Head of Platform Safety της Snap, Jacqueline Beauchere.

Οι ενημερώσεις βασίζονται στα υπάρχοντα χαρακτηριστικά ασφάλειας των εφήβων του Snapchat, τα οποία περιλαμβάνουν ένα «Family Center», όπου οι γονείς μπορούν να επιβλέπουν τη συμπεριφορά των χρηστών ηλικίας 13 έως 17 ετών.

Δείτε επίσης: Friend Solar System: Πώς λειτουργεί το ηλιακό σύστημα φίλων του Snapchat;

Τα νέα εργαλεία ασφαλείας του Snapchat αναμένεται να έχουν θετική ανταπόκριση. Πολλοί γονείς ανησυχούν για την ασφάλεια των παιδιών τους στο διαδίκτυο. Τα νέα εργαλεία προσφέρουν μια αίσθηση προστασίας, μειώνοντας τον κίνδυνο εκμετάλλευσης.

Οι ειδικοί σε θέματα ασφαλείας εκφράζουν, επίσης, την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία του Snapchat, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για αυξημένα μέτρα προστασίας των ανηλίκων. Επισημαίνουν ότι η πρόληψη της σεξουαλικής εκμετάλλευσης είναι κρίσιμη και ότι αυτές οι τεχνολογίες μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην προστασία των εφήβων.

Δείτε επίσης: Τεχνητή Νοημοσύνη στο Snapchat

Ωστόσο, σημαντική θεωρείται και η εκπαίδευση των παιδιών σχετικά με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, καθώς και η ανοιχτή επικοινωνία μεταξύ γονέων και παιδιών.

Πηγή: edition.cnn.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS