ΑρχικήinetΗ Porsche ανακαλεί 31.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα Taycan

Η Porsche ανακαλεί 31.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα Taycan

Η Porsche ανακαλεί ορισμένα μοντέλα της σειράς Taycan, λόγω ενός προβλήματος στα φρένα (σύστημα πέδησης).  

Η Porsche ανακαλεί ορισμένα μοντέλα του πλήρως ηλεκτρικού οχήματος Taycan, λόγω ενός ελαττωματικού σωλήνα στα φρένα.

Η εταιρεία παρουσίασε το πρώτο της ηλεκτρικό σπορ αυτοκίνητο, το Taycan, το 2019. Από τότε, έχει πουλήσει πάνω από 150.000 μοντέλα παγκοσμίως. Παρά την αρχική επιτυχία του, το Taycan έχει αντιμετωπίσει διάφορα ζητήματα με αποτέλεσμα η Porsche να ανακαλεί κάποια μοντέλα. Για παράδειγμα, τον περασμένο Δεκέμβριο, περισσότερα από 41.000 μοντέλα Taycan ανακλήθηκαν λόγω ελαττωματικού καλωδίου φόρτισης. Τον Μάρτιο, η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε μια άλλη ανάκληση λόγω πιθανού βραχυκυκλώματος στις μονάδες μπαταρίας.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Η Porsche συνεργάζεται με το δίκτυο φόρτισης EV της ChargePoint

Porsche Taycan ανάκληση

Τώρα, η Porsche λέει ότι ανακαλεί ορισμένα μοντέλα Taycan του 2020 έως 2025. Η Porsche παρουσίασε το νέο μοντέλο Taycan 2025 τον Φεβρουάριο με μεγαλύτερη αυτονομία, ταχύτερη φόρτιση και ταχύτερη επιτάχυνση από ποτέ.

Η επιστολή αναφέρει ότι οι μπροστινοί εύκαμπτοι σωλήνες σε αυτά τα οχήματα μπορεί να σπάσουν με την πάροδο του χρόνου, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε διαρροή υγρού φρένων.

Σύμφωνα με την επιστολή της Porsche προς την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA), η ανάκληση αφορά 31.689 μοντέλα Taycan. Αφού έλαβε αρκετές αναφορές για πρόβλημα στα φρένα, η Porsche ξεκίνησε έρευνα.

Δείτε επίσης: 2025 Porsche 911 GTS: Με νέα υβριδική φιλοσοφία T-Hybrid

Παρόλο που δεν έχουν αναφερθεί ατυχήματα στις ΗΠΑ, η Porsche ανακαλεί τα οχήματα για να είναι σίγουρη για την ασφάλεια των πελατών της. Αναφέρθηκε ένα ατύχημα σε άλλη χώρα, αλλά διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός είχε ξεπεράσει κατά πολύ το όριο ταχύτητας.

Τα αυτοκίνητα που παρουσιάζουν το σφάλμα θα εμφανίσουν μια προειδοποιητική λυχνία στον ψηφιακό πίνακα οργάνων. Αν κάποιος οδηγός δει την προειδοποίηση, θα πρέπει να οδηγήσει το αυτοκίνητό του σε αντιπροσωπεία, ενώ αν εμφανιστεί η κόκκινη ένδειξη, θα πρέπει να επικοινωνήσει με την Porsche και να μην χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο του. Τα αυτοκίνητα που δεν εμφανίζουν κάποια προειδοποιητική ένδειξη παραμένουν ασφαλή.

Οι αντιπροσωπείες της Porsche θα εγκαταστήσουν έναν νέο εύκαμπτο σωλήνα στα φρένα με αυξημένη ευελιξία για τη μείωση του φορτίου. Οι επιστολές ειδοποίησης θα φτάσουν στους πελάτες σύντομα.

Οι ιδιοκτήτες Taycan μπορούν να επικοινωνήσουν με την εξυπηρέτηση πελατών της Porsche ή να επισκεφτούν τον ιστότοπο της NHTSA, για να λάβουν περισσότερες πληροφορίες.

Δείτε επίσης: Το νέο ηλεκτρικό Pοrsche Macan συγκέντρωσε 10.000 παραγγελίες

Η Porsche ανακαλεί τα οχήματα και αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα με σοβαρότητα και επαγγελματισμό.

Η επισκευή του συστήματος φρένων σε όλα τα επηρεαζόμενα οχήματα θα παρέχεται δωρεάν στους πελάτες. Αυτό περιλαμβάνει την αντικατάσταση των ελαττωματικών εξαρτημάτων και την επανεγκατάσταση του συστήματος φρένων με σκοπό την ασφάλεια των οδηγών.

Επιπλέον, η Porsche διεξάγει μια εσωτερική έρευνα για να κατανοήσει πώς και γιατί συνέβη αυτό το σφάλμα. Αυτό θα βοηθήσει την εταιρεία να αποφύγει παρόμοια προβλήματα στο μέλλον και να βελτιώσει τις διαδικασίες ελέγχου ποιότητας.

Πηγή: electrek.co

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS