Είτε ετοιμάζετε βίντεο για ένα μακρύ ταξίδι χωρίς Wi-Fi είτε ελπίζετε να κατεβάσετε σεμινάρια ή δοκίμια για εργασία ή προσωπικά έργα, το να γνωρίζετε πώς να κατεβάζετε βίντεο από το YouTube στo Mac σας είναι μια χρήσιμη δεξιότητα. Αντί να βασίζεστε συνεχώς σε μια σύνδεση στο διαδίκτυο ενώ βρίσκεστε εν κινήσει, μπορείτε να καθίσετε όπου κι αν βρίσκεστε, να εκκινήσετε το Macbook σας και να αρχίσετε να παρακολουθείτε.

Δείτε επίσης: Τα YouTube Music και Amazon Music έρχονται στα EVs της Tesla

Συχνά, όταν βρισκόμαστε σε πτήση μεγάλων αποστάσεων ή μετακινούμαστε, επιλέγουμε να κατεβάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα βίντεο, καθώς δεν υπάρχει εγγυημένη σύνδεση στο Διαδίκτυο σε αυτές τις τοποθεσίες.

Τώρα, το YouTube έχει μια δυνατότητα που θα σας επιτρέπει να κατεβάζετε βίντεο απευθείας στη συσκευή σας – αλλά θα πρέπει να είστε συνδρομητής στο YouTube Premium και το ίδιο ισχύει για άλλες υπηρεσίες ροής όπως η Disney, το Netflix και το Amazon Prime.

Δείτε ακόμα: Το YouTube συζητά με εταιρείες για AI-generated μουσική

Πώς να αποθηκεύσετε βίντεο στο MacBook σας

Είναι πραγματικά πολύ εύκολο να «κατεβάσετε» βίντεο από το YouTube σε Mac, καθώς κάθε συσκευή διαθέτει εσωτερικό λογισμικό εγγραφής οθόνης. Έτσι, δεν απαιτείται επιπλέον λήψη ή αγορά!

Ήδη από το Mojave OS το macOS έχει μια ενσωματωμένη δυνατότητα εγγραφής οθόνης, η οποία το κάνει πολύ πιο εύκολη τη διαδικασία.

Φορτώστε το βίντεο της επιλογής σας στο YouTube στο Mac σας. Βεβαιωθείτε ότι η ποιότητα του βίντεο έχει ρυθμιστεί στην επιθυμητή ανάλυση και ότι είναι σε προβολή πλήρους οθόνης.

Πατήστε Command + Shift + 5, πατήστε το κουμπί εγγραφής ολόκληρης της οθόνης και στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί αναπαραγωγής ή το πλήκτρο διαστήματος για να ξεκινήσει η αναπαραγωγή του βίντεο.

Δείτε επίσης: Το YouTube εισάγει τη λειτουργία σταθερής έντασης ήχου σε Android και Google TV

Η οθόνη σας και επομένως το βίντεό σας στο Youtube εγγράφεται τώρα για να αποθηκευτεί αργότερα! Μόλις καταγράψετε αυτό που θέλετε, πατήστε το κουμπί διακοπής στο επάνω μέρος της οθόνης και η εγγραφή σας θα σταματήσει.

Πηγή: techradar