Το Apple Watch Series 10 αναμένεται να διαθέτει μεγαλύτερη οθόνη και κομψό σχεδιασμό. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η Apple σχεδιάζει να εισάγει σημαντικές αλλαγές στο Apple Watch επόμενης γενιάς, για τον εορτασμό της δέκατης επετείου του. Η επόμενη γενιά Apple Watch θα μπορούσε να έχει μέγεθος οθόνης παρόμοιο με τα μοντέλα Apple Watch Ultra. Επιπλέον, η Apple μπορεί να ονομάσει την επόμενη σειρά ρολογιών ως επετειακό μοντέλο, όπως όταν η εταιρεία μετονόμασε το μοντέλο iPhone του 2017 σε iPhone “X”.

Δείτε επίσης: Το watchOS 11 υποστηρίζει αυτόματη ανίχνευση ύπνου

Σύμφωνα με την αναφορά του Bloomberg, η Apple έχει εσωτερικά κωδικοποιήσει δύο μοντέλα της σειράς Watch 10 ως N217 και N218. Και τα δύο μοντέλα αναμένεται να διαθέτουν μεγαλύτερες οθόνες, συγκρίσιμες σε μέγεθος με την οθόνη του Apple Watch Ultra. Επιπλέον, αυτά τα ρολόγια αναμένεται να είναι πιο λεπτά, διατηρώντας παράλληλα ένα σχέδιο παρόμοιο με το μοντέλο της τρέχουσας γενιάς.

Όσον αφορά το Apple Watch Ultra επόμενης γενιάς, η αναφορά λέει ότι το high-end μοντέλο δεν αναμένεται να υποστεί σημαντικές σχεδιαστικές αλλαγές.

Δείτε ακόμα: Kuo: Τα Apple Watch Series 10 μπορεί να έχουν μεγαλύτερη οθόνη

Apple Watch Series 10 και Ultra 3: Απόδοση και Apple Intelligence

Τόσο το Apple Watch Series 10 όσο και το Watch Ultra 3 αναμένεται να τροφοδοτούνται από ένα νέο τσιπ. Αυτός ο νέος επεξεργαστής

φέρεται να έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει μελλοντικά εργαλεία και λειτουργίες με τεχνητή νοημοσύνη, αν και οι λειτουργίες Apple Intelligence AI δεν θα ενσωματωθούν στα wearables αυτή τη στιγμή.

Apple Watch Series 10 και Ultra 3: Χαρακτηριστικά

Η Apple σκόπευε να εισάγει νέες λειτουργίες παρακολούθησης της υγείας, συμπεριλαμβανομένης της ανίχνευσης υψηλής αρτηριακής πίεσης και της ανίχνευσης άπνοιας ύπνου, στα μοντέλα Apple Watch του τρέχοντος έτους. Ωστόσο, αυτές οι δυνατότητες έχουν καθυστερήσει λόγω προβλημάτων αξιοπιστίας κατά τη διάρκεια των δοκιμών. Η λειτουργία ανίχνευσης άπνοιας ύπνου ειδικότερα, απαιτεί μέτρηση του επιπέδου κορεσμού οξυγόνου στο αίμα, κάτι που οδήγησε σε δικαστική διαμάχη με την Masimo Corp.

Δείτε επίσης: Πυροσβέστης πρόλαβε καρδιακή προσβολή χάρη στο Apple Watch

Η έκθεση πρότεινε ότι η Apple θα μπορούσε να ανακοινώσει τα νέα χαρακτηριστικά στην αναμενόμενη εκδήλωση κυκλοφορίας στα τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά ενδέχεται να μην τα κυκλοφορήσει αργότερα.
Η Apple εργάζεται επίσης για την παρακολούθηση της γλυκόζης για τα Apple Watches, αλλά αυτή η δυνατότητα δεν αναμένεται να είναι διαθέσιμη στο Apple Watch Series 10 φέτος.

Πηγή: bleepingcomputer