Η Samsung μπορεί να μην είναι η πρώτη που λανσάρει ένα tri-fold smartphone.

Καθώς η Samsung προετοιμάζεται για την εκδήλωση Unpacked στις 10 Ιουλίου 2024, όπου θα παρουσιάσει τις νέες συσκευές της σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων, οι ανταγωνιστές της επίσης εργάζονται εντατικά για την ανάπτυξη νέων gadget.

Διαβάστε περισσότερα: Το foldable iPhone θα μπορούσε να έχει μία μόνο οθόνη

«Η Huawei θα κυκλοφορήσει το πρώτο tri-fold smartphone στον κόσμο, και δεν θα έχει ανταγωνιστές για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά την κυκλοφορία του. Η Samsung, ο μοναδικός ανταγωνιστής της, εξακολουθεί να προσπαθεί να βρει τρόπους να κάνει ακόμη πιο λεπτές τις υπάρχουσες πτυσσόμενες συσκευές της,» αναφέρει ο γνωστός tipster Ice Universe μέσω X (πρώην Twitter).

Οι φήμες για ένα tri-fold smartphone κυκλοφορούν εδώ και καιρό, με τη Samsung και τη Huawei να ηγούνται.

Ένα από τα κυριότερα εμπόδια στη δημιουργία ενός αναδιπλούμενου tri-fold smartphone, είναι η διατήρηση του λεπτού του πάχους χωρίς όμως να μειωθεί η ποιότητα της οθόνης.

“Μία από τις προϋποθέσεις για ένα tri-fold smartphone, είναι να είναι αρκετά λεπτό, κάτι στο οποίο η Huawei υπερέχει. Αυτή είναι και η αδυναμία της Samsung,” σύμφωνα με τις πληροφορίες. Πρόσθεσε επίσης ότι “ακόμα και αν κυκλοφορήσει το Galaxy Z Fold6 slim, το πάχος του δεν συγκρίνεται με το πιο πρόσφατο πτυσσόμενο κινέζικο μοντέλο.”

Ωστόσο, δεν συμμερίστηκαν όλοι οι χρήστες του X τις εκτιμήσεις του Ice Universe για την αποχώρηση της Samsung.

“Απέτυχε η Apple επειδή δεν κυκλοφόρησε ένα πτυσσόμενο τηλέφωνο; Ή μήπως απέτυχε η Samsung επειδή καθυστέρησε; Η Samsung δεν επικεντρώνεται στην κατασκευή πιο λεπτών μοντέλων, αφού η κύρια ανησυχία της είναι η ανθεκτικότητα, καθώς η παγκόσμια εικόνα της επωνυμίας της είναι υψίστης σημασίας. Μετά το περιστατικό με το Note 7, η Samsung αντιμετωπίζει κάθε βήμα με απόλυτη σοβαρότητα, σύμφωνα με έναν χρήστη του X.

“Παρά την πρόοδο των πτυσσόμενων συσκευών, η ευπάθεια των οθονών παραμένει γνωστή. Η εισαγωγή της tri-fold λειτουργίας, αυξάνει δραματικά αυτή την ευπάθεια! Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τη Samsung να εμπλακεί σε κάτι τέτοιο…”, έγραψε ένας άλλος χρήστης.

Δείτε ακόμη: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις iPhone στην Κίνα

Το μέλλον των tri-fold smartphones είναι πιο κοντά από όσο νομίζουμε. Πριν από λίγους μήνες, η κινεζική εταιρεία τεχνολογίας TCL παρουσίασε το πρώτο της tri-fold smartphone. Αυτή η νέα συσκευή, που μπορεί να μετατραπεί σε tablet, αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Πηγή: cybernews