Ερευνητές του Cyber ​​Press ανακάλυψαν 9,4 GB δεδομένων Twitter, που διέρρευσαν σχεδόν 200 εκατομμύρια αρχεία δεδομένων χρηστών. Αυτή η διαρροή δεδομένων, που προέρχεται από μια βάση δεδομένων Twitter ή scrape, αντιπροσωπεύει μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις δεδομένων χρηστών τον τελευταίο καιρό.

Δείτε επίσης: RockYou2024: Διέρρευσαν 10 δισεκατομμύρια κωδικοί πρόσβασης

Τα δεδομένα που διέρρευσαν περιλαμβάνουν διευθύνσεις email, ονόματα και στοιχεία λογαριασμού Twitter, αφήνοντας τους χρήστες ευάλωτους σε επιθέσεις phishing, κλοπή ταυτότητας και επιθέσεις social engineering. Οι κακόβουλοι παράγοντες μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτά τα δεδομένα για να παραβιάσουν άλλους λογαριασμούς και συστήματα που συνδέονται με τις επηρεαζόμενες διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η βάση δεδομένων αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε ένα γνωστό φόρουμ hacking για διαρροές και παραβιάσεις δεδομένων, όπου ένας χρήστης με το όνομα «michupa» δημιούργησε έναν νέο λογαριασμό στις 7 Ιουλίου 2024, για να αποκλειστική διαρροή των δεδομένων Twitter. Τα δεδομένα χωρίζονται σε 10 αρχεία, που το καθένα περιέχει 1 GB δεδομένων και είναι δημόσια διαθέσιμα για λήψη.

Δείτε ακόμα: Διαρροή επιβεβαιώνει ότι η Apple θα λανσάρει “Home Accessory”

Η ομάδα Cyber ​​Press έχει επαληθεύσει την ακρίβεια των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για πολλά από τα αναφερόμενα προφίλ Twitter, αλλά το πλήρες σύνολο δεδομένων δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Η ακριβής ημερομηνία της παραβίασης είναι άγνωστη, αλλά πιστεύεται ότι συνέβη πρόσφατα.

Η έρευνα βρήκε 10 αρχεία, το καθένα από τα οποία περιείχε σημαντική ποσότητα δεδομένων, συγκεκριμένα 1 GB.

Σε απάντηση αυτής της διαρροής Twitter, η ομάδα Cyber ​​Press συμβουλεύει σθεναρά τους χρήστες και τους οργανισμούς να λάβουν άμεσα μέτρα για την προστασία των λογαριασμών και των δεδομένων τους.

Δείτε επίσης: Νέα διαρροή δεδομένων μετά την κυβερνοεπίθεση της Kadokawa

Μια διαρροή δεδομένων μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες τόσο για άτομα όσο και για οργανισμούς, με αποτέλεσμα τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε εμπιστευτικές πληροφορίες. Τέτοιες παραβιάσεις μπορεί να προκαλέσουν οικονομικές απώλειες, ζημιά στη φήμη και νομικές επιπτώσεις. Είναι ζωτικής σημασίας για τις οντότητες να εφαρμόζουν ισχυρά μέτρα ασφαλείας, να ενημερώνουν τακτικά τα πρωτόκολλά τους και να διενεργούν διεξοδικούς ελέγχους για να ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο διαρροής δεδομένων, όπως στην περίπτωση του Twitter. Επιπλέον, η εκπαίδευση των εργαζομένων σχετικά με πρακτικές ασφαλούς χειρισμού δεδομένων και η αναγνώριση των προσπαθειών phishing μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την άμυνα έναντι πιθανών παραβιάσεων.

Πηγή: cybersecuritynews