Η Microsoft λανσάρει τον ορθογραφικό έλεγχο και την αυτόματη διόρθωση για τη δημοφιλή εφαρμογή Notepad στα Windows 11. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η ενημέρωση έρχεται περισσότερα από 40 χρόνια μετά την αρχική εισαγωγή του επεξεργαστή κειμένου στα Windows. Η εταιρεία άρχισε να δοκιμάζει τις δύο λειτουργίες τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους και τώρα έχει αρχίσει να τις ενεργοποιεί για όλους τους χρήστες των Windows 11.

Η δυνατότητα ορθογραφικού ελέγχου στο Notepad είναι σχεδόν πανομοιότυπη με αυτή του Word ή του Edge. Οι λέξεις με ορθογραφικά λάθη επισημαίνονται με μια κόκκινη γραμμή. Ωστόσο, σε αντίθεση με το Word, όταν κάνετε δεξί κλικ σε μια ανορθόγραφη λέξη στο Notepad, το υπομενού με τις διορθώσεις δεν ανοίγει αυτόματα. Πρέπει να κάνετε ξανά κλικ για να δείτε μια λίστα με τις σωστές λέξεις.

Δείτε επίσης: Ευπάθεια του Microsoft SmartScreen χρησιμοποιείται για διανομή info-stealer malware

Στη δοκιμαστική έκδοση beta, η Microsoft επέτρεπε το δεξί κλικ και την άμεση διόρθωση στο Notepad.

Όλα αυτά τα χρόνια, είχε κάνει εντύπωση στους χρήστες ότι δεν υπήρχε ορθογραφικός έλεγχος και autocorrect στο Notepad. Το Microsoft Word περιλάμβανε δυνατότητα ορθογραφικού ελέγχου ήδη από το 1985. Από την άλλη μεριά, το Notepad κυκλοφόρησε το 1983, αλλά μόλις τώρα απέκτησε αυτές τις δυνατότητες.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τον ορθογραφικό έλεγχο με βάση τον τύπο αρχείου στο Notepad για Windows 11. Επομένως, αν δεν θέλετε να βλέπετε διορθώσεις σε αρχεία όπως .md, .srt, .lrc ή .lic, μπορείτε να τις αλλάξετε στις ρυθμίσεις μενού. Ο ορθογραφικός έλεγχος απενεργοποιείται, επίσης, αυτόματα στα αρχεία καταγραφής και σε άλλους τύπους αρχείων που σχετίζονται με το coding.

Δείτε επίσης: Google Docs: Πώς να βάλετε Word Art στο κείμενό σας;

Η Microsoft έχει προσθέσει επίσης autocorrect στο Notepad, πράγμα που σημαίνει ότι τα τυπογραφικά λάθη διορθώνονται αυτόματα όταν είναι ενεργοποιημένος ο ορθογραφικός έλεγχος. Η αυτόματη διόρθωση μπορεί επίσης να απενεργοποιηθεί, αν δεν τη θέλετε.

Απ’ ό,τι φαίνεται, η Microsoft προσθέτει σταδιακά όλο και περισσότερες δυνατότητες στην εφαρμογή Notepad για Windows 11. Το Notepad διαθέτει πλέον πλήθος χαρακτήρων, σκοτεινή λειτουργία, καρτέλες, ενσωμάτωση Copilot και εικονικό fidget spinner.

Δείτε επίσης: Πώς να προσθέσετε και να συνδέσετε bookmark στο Microsoft Word

Οι χρήστες είναι ευχαριστημένοι με την προσθήκη του ορθογραφικού ελέγχου και της αυτόματης διόρθωσης στο Notepad, καθώς αυτές οι λειτουργίες ήταν πολυαναμενόμενες και θεωρούνται βασικές σε σύγχρονα προγράμματα επεξεργασίας κειμένου. Μερικοί επισημαίνουν ότι η καθυστέρηση 40 ετών για την ενσωμάτωση αυτών των λειτουργιών είναι εντυπωσιακή, αλλά εκφράζουν ικανοποίηση που τελικά προστέθηκαν.

Κάποιοι εκφράζουν την ελπίδα ότι η Microsoft θα συνεχίσει να βελτιώνει το Notepad και να προσθέτει νέες λειτουργίες που θα το κάνουν πιο ανταγωνιστικό σε σχέση με άλλους επεξεργαστές κειμένου.

Πηγή: www.theverge.com