Το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών της Φρανκφούρτης υπέστη κυβερνοεπίθεση, αναγκάζοντάς το να διακόψει τη λειτουργία των ιστοσελίδων και των συστημάτων πληροφορικής του.

Το πανεπιστήμιο, με περισσότερους από 15.000 φοιτητές, υπέστη μια «σοβαρή επίθεση hacking» στις 6 Ιουλίου.

Διαβάστε ακόμα: Εγκληματίες δημιουργούν νέες σεξουαλικές εικόνες παιδιών μέσω AI – Αξιοποιούν προηγούμενο υλικό θυμάτων

«Παρά τα εξαιρετικά αυστηρά μέτρα ασφαλείας, οι εγκληματίες κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε τμήματα της πληροφορικής υποδομής του πανεπιστημίου», αναφέρει η αρχική σελίδα του πανεπιστημίου, όπως εντοπίστηκε αρχικά από το The Record.

Το ίδρυμα απέκλεισε κάθε εξωτερική πρόσβαση στα πληροφοριακά του συστήματα και απενεργοποίησε εντελώς ορισμένες υπηρεσίες. Επιπλέον, έχει ζητήσει τη συνδρομή της αστυνομίας για την επίλυση του ζητήματος.

Η επίθεση συνέβη έπειτα από μια σειρά περιστατικών που επηρέασαν τα πανεπιστήμια εφαρμοσμένων επιστημών στη Γερμανία, γνωστά ως Hochschulen, τα οποία εξειδικεύονται στη μηχανική, την τεχνολογία, τις επιχειρήσεις και την αρχιτεκτονική.

Οι λεπτομέρειες για το περιστατικό παραμένουν περιορισμένες προς το παρόν, καθώς το πανεπιστήμιο εργάζεται για την αποκατάσταση των συστημάτων και των υπηρεσιών πληροφορικής του.

Δείτε επίσης: Ρομπότ έλυσε τον κύβο του Ρούμπικ σε 0,3 δευτερόλεπτα

Παρόλο που οι διαλέξεις και άλλες δραστηριότητες μπορούν να συνεχιστούν, η ηλεκτρονική εγγραφή φοιτητών δεν λειτουργεί και το πανεπιστήμιο δεν είναι προσβάσιμο μέσω email ή τηλεφώνου.

Έχουν επίσης απενεργοποιηθεί οι ανελκυστήρες για «λόγους ασφαλείας».

Πηγή: cybernews