Μία μόλις ημέρα πριν από την αναμενόμενη κυκλοφορία των Galaxy Watch 7 και 7 Ultra της Samsung, με νέες δυνατότητες, η νέα λειτουργία που ανιχνεύει την υπνική άπνοια (Sleep Apnea) έχει αρχίσει να εμφανίζεται στις συσκευές των χρηστών.

Το Galaxy Watch 7 και το Galaxy Watch 7 Ultra αναμένεται να διαθέτουν νέα χαρακτηριστικά. Αν και δεν είμαστε ακόμη σίγουροι για τις λεπτομέρειες, έχουν εμφανιστεί κάποιες ενδείξεις τους τελευταίους μήνες. Τον Φεβρουάριο, η Samsung ανακοίνωσε ότι η νέα δυνατότητα ανίχνευσης υπνικής άπνοιας (Sleep Apnea) εγκρίθηκε από τον FDA στις ΗΠΑ. Έκτοτε, δεν έχει προκαλέσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς κανένα Galaxy Watch δεν την έχει ενσωματώσει μέχρι στιγμής.

Δείτε ακόμα: Το BioActive Sensor του Galaxy Watch 7 διαβάζει την ηλικία σας

Τώρα, φαίνεται ότι η σειρά Galaxy Watch αρχίζει να υποστηρίζει αυτό το χαρακτηριστικό. Ένας χρήστης στο Reddit δημοσίευσε μερικά στιγμιότυπα οθόνης που δείχνουν ότι η λειτουργία “Ανίχνευση Υπνικής Άπνοιας” θα είναι διαθέσιμη μετά από ενημέρωση της εφαρμογής Samsung Health Monitor. Ο ίδιος ανέφερε ότι συμμετέχει στο πρόγραμμα beta του One UI Watch 6, το οποίο είναι διαθέσιμο για τα Galaxy Watch 4, 5 και 6.

Σύμφωνα με την εφαρμογή Samsung Health Monitor, το Watch 4 είναι το παλαιότερο μοντέλο που υποστηρίζει τη νέα δυνατότητα. Επιπλέον, απαιτείται τουλάχιστον το Wear OS 5 και το One UI Watch 6 για να λειτουργήσει η δυνατότητα.

Η εφαρμογή απαιτεί τουλάχιστον δύο βράδια για να ανιχνεύσει σημάδια υπνικής άπνοιας στο Galaxy Watch. Στη συνέχεια, το ρολόι παρακολουθεί τον αριθμό των «σχετικών μειώσεων οξυγόνου στο αίμα» του χρήστη κάθε νύχτα. Αυτή η μέτρηση μπορεί να προσδιορίσει εάν ο χρήστης έχει μέτρια έως σοβαρή υπνική άπνοια (Sleep Apnea). Η λειτουργία απενεργοποιείται μετά από δύο νύχτες.

Διαβάστε επίσης: Τα σχόλια της Samsung κατά της Apple κατακρίνονται από τους χρήστες

Προς το παρόν, η Samsung δεν έχει δώσει πολλές πληροφορίες για το χαρακτηριστικό πέρα από την έγκριση του FDA. Εάν ενσωματωθεί στους χρήστες μέσω του One UI Watch 6, θα ήταν λογικό να υποθέσουμε ότι θα κυκλοφορήσει μαζί με το Galaxy Watch 7. Μετά από κάποιο διάστημα, η πλήρης κυκλοφορία του One UI Watch 6 θα επεκταθεί και σε παλαιότερα smartwatches πέρα από το νέο Watch 7, αν και αυτό μπορεί να χρειαστεί μερικούς μήνες.

Πηγή: 9to5google