Μια hacking ομάδα ισχυρίζεται ότι παραβίασε τη βάση δεδομένων της δημοφιλούς αλυσίδας fast food KFC.

Την είδηση έκανε γνωστή ο χρήστης του X, @MonThreat, ο οποίος αναφέρει διάφορα περιστατικά κυβερνοασφάλειας.

Αν οι ισχυρισμοί των hackers είναι αληθείς, δημιουργούνται ανησυχίες σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο της παραβίασης στους πελάτες και τις λειτουργίες της KFC.

Δείτε επίσης: Φιλαδέλφεια: Πάνω από 35.000 χτυπήθηκαν σε παραβίαση του 2023

Τι γνωρίζουμε για την παραβίαση;

Σύμφωνα με την ανάρτηση, οι επιτιθέμενοι ισχυρίζονται ότι έχουν αποκτήσει μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στη βάση δεδομένων της KFC στο Βιετνάμ. Οι hackers λένε ότι είχαν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες πελατών, συμπεριλαμβανομένων ονομάτων, διευθύνσεων, αριθμών τηλεφώνου και στοιχείων πληρωμής.

Η ακριβής μέθοδος της παραβίασης δεν είναι γνωστή. Λέγεται ότι οι hackers υπαινίχθηκαν την εκμετάλλευση μιας ευπάθειας στο διαδικτυακό σύστημα παραγγελιών της KFC.

Η ανάρτηση έχει πυροδοτήσει μια αναταραχή μεταξύ των ειδικών στον κυβερνοχώρο, οι οποίοι εργάζονται για να επαληθεύσουν την αυθεντικότητα του ισχυρισμού.

Δείτε επίσης: Evolve Bank & Trust: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 7,6 εκατ. Αμερικανούς

Η εταιρεία δεν έχει εκδώσει επίσημη δήλωση.

Πιθανές συνέπειες της παραβίασης

Η πιθανή έκθεση των προσωπικών δεδομένων πελατών μπορεί να οδηγήσει σε κλοπή ταυτότητας, το οποίο σημαίνει ότι οι επιτιθέμενοι χρησιμοποιούν τα στοιχεία των πελατών για να ανοίξουν τραπεζικούς λογαριασμούς, να κάνουν αγορές ή να διαπράξουν άλλες απάτες.

Οι πελάτες μπορεί να γίνουν στόχος phishing επιθέσεων, όπου οι κακόβουλοι χρήστες προσπαθούν να αποκτήσουν πρόσθετες πληροφορίες ή να εξαπατήσουν τους πελάτες για να αποκαλύψουν κωδικούς πρόσβασης και άλλες ευαίσθητες πληροφορίες.

Δείτε επίσης: Fujitsu: Παραβίαση δεδομένων πελατών

Το περιστατικό αυτό θα μπορούσε, φυσικά, να επηρεάσει την εμπιστοσύνη των πελατών στην KFC, οδηγώντας σε απώλεια πελατών και αρνητική δημοσιότητα για την εταιρεία. Οι πελάτες μπορεί να αισθανθούν ότι η KFC δεν προστατεύει επαρκώς τα προσωπικά τους δεδομένα.

Από τη μεριά τους, οι πελάτες ενδέχεται να χρειαστεί να λάβουν μέτρα για την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων, όπως η αλλαγή κωδικών πρόσβασης, η παρακολούθηση των τραπεζικών τους λογαριασμών για ύποπτες δραστηριότητες και η χρήση υπηρεσιών παρακολούθησης πιστωτικών αναφορών.

Πηγή: gbhackers.com