Το Υπουργείο Υγείας της Φλόριντα (FDOH) συνεχίζει να αντιμετωπίζει μια σοβαρή παραβίαση της κυβερνοασφάλειας.

Το τμήμα ισχυρίζεται ότι υπάρχει “προσωρινή διακοπή,” ενώ μια ομάδα χάκερ έχει αναλάβει την ευθύνη για το περιστατικό.

Η παραβίαση αυτή έχει αφήσει τα γραφεία τελετών να διαχειρίζονται χειροκίνητα τα πιστοποιητικά θανάτου, προκαλώντας σημαντικές καθυστερήσεις και διακοπές σε μια περίοδο που οι άνθρωποι θέλουν να θρηνήσουν. Κάθε μέρα που περνά προσθέτει στο χάος, με τις εργασίες να συσσωρεύονται και τα γραφεία τελετών και οι υγειονομικές εγκαταστάσεις να βρίσκονται στα όρια της αδράνειας.

Δείτε επίσης: Το 70% των επαγγελματιών κυβερνοασφάλειας εργάζονται τα Σαββατοκύριακα και ψάχνουν νέα δουλειά

Ο ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας Scott Schober επισημαίνει ότι οι επιθέσεις μεγάλης κλίμακας στον κυβερνοχώρο γίνονται ολοένα και πιο σοβαρές. «Δυστυχώς, είμαστε όλοι ευάλωτοι, αλλά υπάρχει πολύ μεγαλύτερη αξία στον κόσμο της υγειονομικής περίθαλψης, καθώς περιέχει πολλές προσωπικές πληροφορίες».

Δεν επηρεάζεται κάθε πτυχή του Υπουργείου Υγείας· μόνο το σύστημα Vital Statistics, το οποίο χρησιμοποιείται για την έκδοση πιστοποιητικών γέννησης, γάμου και θανάτου, έχει πληγεί. “Αυτό αποτελεί θησαυρό για τους χάκερ, που εκμεταλλεύονται αυτά τα δεδομένα για κλοπές ταυτότητας, email phishing απάτες και τηλεφωνικές απάτες,” σημειώνει ο Σόμπερ. «Είναι πραγματικά μια πολύ δύσκολη και άσχημη κατάσταση».

Το 2022, η Φλόριντα ψήφισε νόμο που απαγορεύει σε ορισμένους φορείς, συμπεριλαμβανομένων των κρατικών θεσμών, να πληρώνουν ή να συμμορφώνονται με απαιτήσεις λύτρων. Ωστόσο, η ομάδα hacking που στοχεύει το Υπουργείο Υγείας της Φλόριντα δηλώνει ότι θα αρχίσει να δημοσιοποιεί πληροφορίες εάν το κράτος δεν πληρώσει μέχρι την Παρασκευή.

“Το Υπουργείο Ζωτικών Στατιστικών Υγείας δεν έχει ακόμα πλήρη διαφάνεια, καθώς προσπαθούν να κατανοήσουν τι ακριβώς συνέβη. Πώς θα επανέλθουν και θα λειτουργήσουν πλήρως; Θα χρειαστεί λίγος χρόνος,” δήλωσε ο Schober.

Η FDOH ανέφερε στο FOX 35 ότι συνεργάζεται στενά με γραφεία τελετών και υγειονομικές εγκαταστάσεις για να διεκπεραιώσει τις διαδικασίες χειροκίνητα και εκτός σύνδεσης. Πρόσθεσαν επίσης: “Αιτούμαστε τη συνεργασία των υγειονομικών εγκαταστάσεων και των γιατρών για την επιτάχυνση της έκδοσης χειρόγραφων πιστοποιητικών θανάτου. Αυτή η συνεργασία θα βοηθήσει τις οικογένειες να περάσουν αυτές τις δύσκολες στιγμές με τη λιγότερη δυνατή αναστάτωση.”

Διαβάστε ακόμη: Πολωνία: Ενισχύει την κυβερνοασφάλειά της μετά την επίθεση fake news

Ο Schober προειδοποίησε ότι οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει στόχος hacking και ότι ο αγώνας εναντίον των κυβερνοεπιθέσεων θα διαρκέσει μια ζωή. Συνιστά να παρέχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες προσωπικές πληροφορίες και να ενημερωνόμαστε για τις τελευταίες απάτες.

Πηγή: fox35orlando