Περισσότερο από ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία της μεταγραφής φωνητικών μηνυμάτων στο iOS, το WhatsApp φέρνει επιτέλους αυτή τη δυνατότητα και στο Android.

Δείτε επίσης: WhatsApp: Παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με άγνωστες ομαδικές συνομιλίες

Η λειτουργία είναι πλέον παρούσα για ορισμένους χρήστες στην έκδοση 2.24.15.5 beta του WhatsApp. Εάν είστε μέρος του προγράμματος beta και βλέπετε τη δυνατότητα, απλώς μεταβείτε στην επιλογή Chats στις ρυθμίσεις της εφαρμογής για να την ενεργοποιήσετε.

Ορισμένοι δοκιμαστές beta μπορούν ήδη να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία μεταγραφής τόσο για εισερχόμενα όσο και για εξερχόμενα φωνητικά μηνύματα. Για να το χρησιμοποιήσετε, θα χρειαστεί να κατεβάσετε ένα επιπλέον πακέτο δεδομένων για να διασφαλίσετε το απόρρητό σας.

Στην πραγματικότητα, αυτές οι φωνητικές μεταγραφές δημιουργούνται απευθείας στη συσκευή σας, επομένως κανείς άλλος δεν μπορεί να ακούσει τις φωνητικές σας σημειώσεις ή να διαβάσει τις μεταγραφές. Αυτή τη στιγμή, μπορείτε να επιλέξετε από πακέτα δεδομένων γλώσσας όπως Αγγλικά, Ισπανικά, Πορτογαλικά (Βραζιλία), Ρωσικά και Χίντι.

Δείτε ακόμα: WhatsApp: Δημιουργία εξατομικευμένων avatar μέσω AI;

Η έκδοση iOS υποστηρίζει ήδη περισσότερες γλώσσες, επομένως πιθανότατα θα προστεθούν και άλλες γλώσσες στην έκδοση Android στο μέλλον. Το WhatsApp δεν έχει κοινοποιήσει ακόμη λεπτομέρειες για την κυκλοφορία, αλλά αναμένουμε ότι η λειτουργία θα κυκλοφορήσει στο σταθερό κανάλι τις επόμενες εβδομάδες.

Η δυνατότητα μεταγραφής φωνητικών μηνυμάτων στο WhatsApp είναι αρκετά χρήσιμη και είναι ενθαρρυντικό να τη βλέπουμε να γίνεται ευρέως προσβάσιμη. Αυτή η προσθήκη όχι μόνο βελτιώνει τη χρηστικότητα της εφαρμογής για χρήστες

με προβλήματα ακοής, αλλά αποδεικνύεται επίσης χρήσιμη σε θορυβώδεις περιοχές ή χώρους εργασίας όπου η ακρόαση φωνητικών μηνυμάτων ενδέχεται να μην είναι δυνατή.

Σε άλλες ενημερώσεις, η εφαρμογή που ανήκει στη Meta κυκλοφορεί κάρτες περιβάλλοντος για την αντιμετώπιση των ανεπιθύμητων ομαδικών συνομιλιών. Επιπλέον, υπάρχουν υποδείξεις ότι η δυνατότητα Live Translate από τη σουίτα εργαλείων AI της Samsung, Galaxy AI, θα μπορούσε σύντομα να ενσωματωθεί στην εφαρμογή, επιτρέποντας την απρόσκοπτη μετάφραση κατά τη διάρκεια των κλήσεων.

Δείτε επίσης: Το WhatsApp κυκλοφορεί βελτιωμένες δυνατότητες βιντεοκλήσεων

Η δυνατότητα μεταγραφής φωνητικών μηνυμάτων WhatsApp είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που έχει σχεδιαστεί για τη μετατροπή φωνητικών μηνυμάτων σε κείμενο. Αυτή η δυνατότητα χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία αναγνώρισης ομιλίας για την ακριβή μεταγραφή των προφορικών λέξεων, διευκολύνοντας τους χρήστες να διαβάζουν μηνύματα όταν η ακρόαση δεν είναι βολική. Είτε βρίσκεστε σε θορυβώδες περιβάλλον, σε μια σύσκεψη ή σε μια κατάσταση όπου δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ήχο, αυτή η λειτουργία διασφαλίζει ότι δεν θα χάσετε καμία σημαντική πληροφορία που μοιράζεστε μέσω φωνητικών μηνυμάτων. Ενισχύοντας την προσβασιμότητα και την ευκολία, η λειτουργία μεταγραφής υπογραμμίζει τη δέσμευση του WhatsApp για τη βελτίωση της εμπειρίας χρήστη.

Πηγή: phonearena