Η Dyson πρόσφατα ανακοίνωσε το πρώτο της Audio Only OnTrac Headphones. Απομακρύνοντας από το ιδέα των Zone Headphones, επικεντρώνοντας στην άνεση, ποιότητα ήχου και Active Noise Cancellation (ANC).

Η Dyson είναι μία εταιρία που κατασκευάζει και σχεδιάζει οικιακές συσκευές. Ιδρύθηκε το 1991 στην Σιγκαπούρη από τον James Dyson. Κατά τη διάρκεια του 2022, η Dyson ανάπτυξε τα Zone Headphones χρησιμοποιώντας τις γνώσεις που κατέχει, αναπτύσσοντας εξαρτήματα για το φιλτράρισμα του αέρα στα Zone Headphones, όταν ακόμη ο Covid ήταν ακόμη μεγάλο πρόβλημα στη καθημερινή μας ζωή. Όμως ο σκοπός Zone Headphones των δεν ήταν όμως για τη προστασία ενάντια του Covid αλλά για να καθαρισμό του αέρα ενάντια της αστική ρύπανση στη διάρκειά χρήσεως τους στην καθημερινότητα. Με μικρή διαρκείας ζωής μπαταρίας και τιμή στα 949$. Πολλές από τις αρνητικές κριτικές που έλαβαν τα Zone Headphones ήταν σχετικά με την εμφάνιση των εξαρτημάτων και την πρακτικότητα τους, που οδήγησε στην ανάπτυξη των νέων OnTrac Headphones.

Η Dyson αποκάλυψε στις 18 Ιουλίου τα Dyson OnTrac headphones, επικεντρώνοντας στον καθαρό, ποιοτικό και ήσυχο ήχο των ακουστικών και στη βελτίωση της διάρκειας της μπαταριάς. Τα νέα Dyson OnTrac Audio Only Headphones αναβαθμίζουν την μπαταρία στις 55 ώρες ακόμα κι αν το Active Noise Cancelation είναι ενεργό κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, και ο λόγος είναι οι δύο μπαταρίες ιόντων λιθίου υψηλής χωρητικότητας που διαθέτουν, το οποίο θα τους επιτρέπει να χρειάζονται μία φόρτωση ανά 2 εβδομάδες. Με την μπαταρία επίσης να έχει μεταφερθεί από τα earcups στο στήριγμα κεφαλής των ακουστών, εξασφαλίζοντάς καλύτερη ισορροπία βάρους και άνεση κατά τη διάρκεια της χρήσεως τους.

Τα Dyson OnTrac Audio Only Headphones περιλαμβάνουν 40mm, 16-ohm ηχεία, που τους επιτρέπουν να αναπαράγουν απόκριση συχνότητας στα 6Hz έως 21kHz σε σχέση με το συχνό 20Hz έως 20kHz. Με αυτή τη συχνότητα θα έχουμε τη δυνατότητα να ακούμε ακόμα και τις χαμηλότερες νότες μπάσου, προσφέροντας καθαρό χαμηλό αλλά και υψηλό ήχο.

Επικεντρώνοντας επίσης, στο εντυπωσιακό ANC, η Dyson αναφέρει ότι ο σχεδιασμένος αλγόριθμος του ANC χρησιμοποιώντας τα 8 μικρόφωνα αναλύει το εξωτερικό περιβάλλον 384,000 φορές το δευτερόλεπτο φιλτράροντας 40kb από ανεπιθύμητους ήχους, με αποτέλεσμα την δημιουργία ενός πιο ήσυχου περιβάλλοντος. Τα ηχεία επίσης έχουν σχεδιαστεί ώστε να έχουν κλίση 13 ιντσών προς το αυτί με σκοπό για να παρέχουν άμεση καθηλωτική εμπειρία ήχου. Παράλληλα οι χρήστες θα μπορέσουν επίσης να επιλέξουν ένα από τα 3 EQ Modes τα οποία θα είναι Bass Boost, Neutral και Enhanced για τα Dyson OnTrac Headphones μέσο της εφαρμογής MyDyson.

Τα ακουστικά OnTrac θα είναι διαθέσιμα σε αλουμίνιο/πορτοκαλί, χάλκινο/μπλε, μαύρο νίκελ και κεραμικό κόκκινο από την Dyson για $500. Τα ανταλλακτικά καπάκια και μαξιλάρια θα είναι διαθέσιμα προς 50 $ για ένα σετ των δύο. Μόνο μερικά χρώματα θα είναι διαθέσιμα από άλλους λιανοπωλητές, επομένως θα πρέπει να αγοράσετε τις περισσότερες επιλογές απευθείας από τη Dyson.

Δείτε επίσης: Apple: Επαναφέρει το βελτιωμένο ασύρματο ηχείο «Beats Pill»

Πηγή: engadget.com