Η χρήση των emoji στις ψηφιακές επικοινωνίες είναι πολύ συνηθισμένη, αλλά φαίνεται ότι τα προτιμούν και οι εγκληματίες για τις παράνομες δραστηριότητές τους.

Υπάρχουν πάνω από 3.660 emoji που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εφαρμογές chat και email για να προσδώσουν μια πιο ενδιαφέρουσα νότα στις συνομιλίες. Τα emoji βοηθούν στην ενίσχυση μιας πιο “ζωντανής” επικοινωνίας. Με την ενσωμάτωση των emοji, οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν τα συναισθήματά τους με έναν πιο διασκεδαστικό και διαισθητικό τρόπο. Τα emojis μπορούν να προσθέσουν μια διάσταση διασκέδασης και εξατομίκευσης στις επικοινωνίες.

Δείτε επίσης: Το νέο DISGOMOJI malware ελέγχεται μέσω emοji από το Discord

Γνωρίζατε, όμως, ότι τα emoji χρησιμοποιούνται συχνά και από εγκληματίες για να επικοινωνούν μυστικά και να κρύβουν τις παράνομες δραστηριότητές τους; Με τη χρήση emοji, μπορούν να αποφεύγουν τον εντοπισμό από τις αρχές επιβολής του νόμου και τα συστήματα φιλτραρίσματος που βασίζονται σε κείμενο.

Οι αρχές επιβολής του νόμου χρησιμοποιούν μεθόδους ανίχνευσης που βασίζονται σε κείμενο, αλλά αυτές δεν μπορούν να ερμηνεύσουν τα emoji, τα οποία μπορούν να παρακάμψουν τα φίλτρα και να επιτρέψουν στους εγκληματίες να συνεννοηθούν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Τα emoji δημιουργούν ασάφεια για τους αναλυτές και τα αυτοματοποιημένα συστήματα ακόμα και όταν συνδυάζονται με κείμενο. Η συνεχής εξέλιξή τους καθιστά πιο δύσκολο για τις αρχές επιβολής του νόμου να εντοπίζουν τις κακόβουλες δραστηριότητες.

Για παράδειγμα, οι έμποροι ναρκωτικών χρησιμοποιούν συγκεκριμένα emoji, όπως χάπια, φυτά και κρυστάλλους, για να αναπαραστήσουν διαφορετικές ναρκωτικές ουσίες και να συνεννοούνται σχετικά με τις τιμές, τις ποσότητες και τις τοποθεσίες

.

Δείτε επίσης: iPhone: Τα επερχόμενα προσβλητικά emοji «δεν θα έχουν καλή κατάληξη» λένε οι θαυμαστές

Ομοίως, οι έμποροι ανθρώπων χρησιμοποιούν emoji όπως ψηλοτάκουνα και τριαντάφυλλα για να διαφημίσουν και να επικοινωνήσουν σχετικά με τα θύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Χρήση emoji και από εγκληματίες του κυβερνοχώρου

Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου ενσωματώνουν, επίσης, emojis σε phishing emails για να παρακάμψουν τα φίλτρα ασφαλείας που βασίζονται σε κείμενο, αλλά και να δημιουργήσουν μια αίσθηση οικειότητας με τα θύματα.

Σύμφωνα με τη DarkOwl, οι romance scammers χρησιμοποιούν emoji για να δημιουργήσουν σχέσεις με τα θύματα, ενώ τα emoji όπως οι καρδιές και τα φιλιά δημιουργούν μια ψευδή αίσθηση οικειότητας και εμπιστοσύνης, καθιστώντας τα θύματα πιο ευάλωτα στη χειραγώγηση.

Δείτε επίσης: Apple: Ποιά νέα emοji έρχονται;

Επιπλέον, οι απατεώνες χρησιμοποιούν emoji για να καλύψουν την επικοινωνία σχετικά με οικονομικά εγκλήματα, όπως ξέπλυμα χρήματος και απάτη με πιστωτικές κάρτες, χρησιμοποιώντας emoji όπως πιστωτική κάρτα, τσάντα με χρήματα και άλλα.

Δεδομένου ότι η κωδικοποίηση emoji είναι τυποποιημένη, οι απατεώνες μπορούν εύκολα να διαχειριστούν πολλές πλατφόρμες με τα ίδια μηνύματα, επιτρέποντάς τους να προσεγγίσουν ένα ευρύτερο κοινό χωρίς να προσαρμόζουν το περιεχόμενο για κάθε πλατφόρμα.

Πηγή: gbhackers.com