Έχουμε ήδη ακούσει φήμες για ένα μοντέλο iPhone Slim που θα αντικαταστήσει το iPhone Plus το 2025, και αυτό είναι το iPhone 17 Slim.

Μια πρόσφατη έκθεση του ειδικού του supply chain της Apple, Ming-Chi Kuo, επιβεβαιώνει παλαιότερες πληροφορίες και υποδεικνύει ότι το εντυπωσιακό iPhone της εταιρείας, που δεν ανήκει στη σειρά Pro, αναμένεται να εξελιχθεί ξανά.

Ο Kuo συμφωνεί ότι η συσκευή θα διαθέτει οθόνη 6,6 ιντσών και θα έχει μόνο μία κάμερα στο πίσω μέρος, μαζί με το πολυαναμενόμενο 5G chip της εταιρείας. Επισημαίνει ότι το Slim μοντέλο δεν θα αντικαταστήσει άμεσα το Plus· αντίθετα, αντιπροσωπεύει «νέες σχεδιαστικές τάσεις πέρα από την υπάρχουσα σειρά iPhone». Αυτή η δήλωση έρχεται μετά από φήμες που υποδηλώνουν ότι η τιμή του θα μπορούσε να υπερβεί τα 1.200 δολάρια για το Pro Max.

Διαβάστε σχετικά: iPhone 17 “Slim”: Όλες οι προβλέψεις για το νέο μοντέλο

Η Apple προσπαθούσε κάποτε να βρει πώς θα πρέπει να είναι το δεύτερο μη Pro iPhone στη σειρά της. Πρώτον, ήταν Mini. Αυτό δεν πούλησε πολύ καλά, οπότε στη συνέχεια έγινε Plus.

Η τρέχουσα απάντηση φαίνεται να είναι ότι πρέπει να το ξεπεράσουμε εντελώς. Σύμφωνα με τον Kuo, το Plus «αντιπροσωπεύει μόλις το 5-10% των νέων αποστολών iPhone» και η Apple το θεωρεί περιττό σε σύγκριση με τα άλλα υψηλής ποιότητας μοντέλα που προσφέρει. Από την επόμενη χρονιά (πιθανώς), το Plus θα αποσυρθεί και θα εισαχθεί το Slim.

Οι κάτοχοι iPhone κρατούν τα παλαιότερα μοντέλα περισσότερο από ποτέ, ενώ η Apple επιθυμεί διαρκώς να μας ενθαρρύνει να αναβαθμίζουμε τα iPhone μας πιο συχνά. Γι’ αυτό συνεχώς “γυρίζει τον τροχό του Price is Right”, προσπαθώντας να βρει τον ιδανικό συνδυασμό μεγέθους και χαρακτηριστικών που θα επαναφέρει τον ισχυρό κύκλο αναβάθμισης

σε υψηλή ταχύτητα. Το αποτέλεσμα είναι ένα τηλέφωνο που δεν είναι ούτε μικρό ούτε μεγάλο.

Αν το AI δεν τα καταφέρει, τότε ίσως το Skinny Phone να είναι η λύση.

Προσωπικά, υποστηρίζω την ιδέα ενός λεπτού iPhone. Ενθουσιάζομαι στην προοπτική να το βάλω στην πίσω τσέπη μου, να το ξεχάσω ή να το σπάσω κατά λάθος. Ίσως, την επόμενη φορά που θα βρεθώ σε πάρτι γενεθλίων, να το χρησιμοποιήσω σαν ελβετικό μαχαίρι όταν χρειαστεί να κόψουμε την τούρτα. Σκέφτομαι ακόμα να αποκτήσω δύο λεπτά iPhone, να ενώσω τις άκρες τους και να δημιουργήσω το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone στον κόσμο. Θέλω να πω, ότι δεν πρέπει να περιορίζουμε τη φαντασία μας.

Δείτε περισσότερα: iOS 18 Public Beta έρχεται σύντομα, ετοιμάστε το iPhone σας

Πιο ρεαλιστικά, το iPhone Slim θα μπορούσε να αποτελέσει την τελευταία ένδειξη της δέσμευσης της Apple για λεπτές συσκευές. Αυτό είναι σίγουρα ενθαρρυντικό! Ωστόσο, ελπίζω ότι είναι ένα βήμα προς την κατεύθυνση ενός πραγματικού πτυσσόμενου iPhone, το οποίο επίσης κυκλοφορεί πίσω από φήμες.

Ένα πτυσσόμενο τηλέφωνο, όπως το Motorola Razr ή το Samsung Galaxy Z Flip, θα προσέφερε σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με ένα παραδοσιακό iPhone. Αν η Apple αναμένει να αναβαθμίσω από το αγαπημένο μου μικροσκοπικό iPhone 13 Mini για κάτι λιγότερο, καλό θα ήταν να επανεξετάσει τη στρατηγική της.

Πηγή: theverge