Η Apple ανακοίνωσε την πρώτη δημόσια beta έκδοση του iOS 18 στις 15 Ιουλίου, λίγο αργότερα από την επίσημη παρουσίαση του νέου λογισμικού.

Αυτή η beta έκδοση φέρνει πολλές νέες δυνατότητες για το iPhone σας, όπως εφέ κειμένου στα Μηνύματα και περισσότερες επιλογές για την εξατομίκευση της οθόνης κλειδώματος. Ένα από τα πιο περιζήτητα νέα χαρακτηριστικά είναι η υποστήριξη των Rich Communication Services (RCS) στα Μηνύματα.

Δείτε ακόμη: Με το iOS 18 beta μπορείτε να διατηρήσετε οργανωμένες τις σημειώσεις σας στην εφαρμογή “Notes”

Αν και η Apple μόλις που ανέφερε τα μηνύματα RCS κατά την παρουσίασή της στο WWDC, είναι έτοιμη να τα ενσωματώσει στο iPhone με το iOS 18 αυτό το φθινόπωρο. Με την υποστήριξη της ανταλλαγής μηνυμάτων RCS, οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε λειτουργίες όπως οι ενδείξεις πληκτρολόγησης και η κατάσταση “Παράδοση” όταν στέλνουν μηνύματα σε χρήστες Android. Επιπλέον, αυτό θα εξασφαλίσει την αποστολή βίντεο και εικόνων υψηλής ποιότητας κατά την επικοινωνία μεταξύ συσκευών iPhone και Android.

Καλό θα ήταν να εγκαταστήσετε την beta έκδοση σε μια άλλη συσκευή που διαθέτετε και όχι στην κύρια. Δεδομένου ότι αυτή δεν είναι η τελική έκδοση του iOS 18, ενδέχεται να υπάρχουν προβλήματα με την ενημέρωση, επομένως είναι καλύτερο να κρατήσετε αυτά τα ζητήματα σε μια δευτερεύουσα συσκευή.

Σημειώστε ότι η beta δεν είναι η τελική έκδοση του iOS 18, επομένως περισσότερες δυνατότητες θα μπορούσαν να έρθουν στο iPhone σας όταν κυκλοφορήσει το iOS 18. Η Apple είπε ότι το iOS 18 θα κυκλοφορήσει στο κοινό αυτό το φθινόπωρο, αλλά δεν υπάρχει ακόμη οριστική ημερομηνία.

Δείτε πώς μπορείτε να ελέγξετε εάν η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας υποστηρίζει RCS και πώς να βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένη στο iPhone σας.

Ελέγξτε την υποστήριξη RCS της εταιρείας σας

Οι περισσότεροι πάροχοι υποστηρίζουν την τεχνολογία RCS, αλλά όχι όλοι. Για παράδειγμα, οι Verizon, AT&T και T-Mobile παρέχουν υποστήριξη για RCS σε iPhone με iOS 18. Αν έχετε άλλη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, ενδέχεται να μην μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτή τη δυνατότητα, αλλά υπάρχει ένας απλός τρόπος για να το ελέγξετε.

1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις.
2. Πατήστε Γενικά.
3. Πατήστε Πληροφορίες.
4. Πατήστε Carrier.

Όταν επιλέξετε το Carrier, θα αλλάξει σε κατάσταση IMS και θα εμφανίσει τα στοιχεία υποστήριξης μηνυμάτων στα δεξιά. Για παράδειγμα, αν η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας υποστηρίζει RCS, θα δείτε τις επιλογές Voice, SMS και RCS. Αν από την άλλη δεν υπάρχει υποστήριξη RCS, θα εμφανιστούν μόνο οι επιλογές Voice και SMS.

Διαβάστε περισσότερα: Google Messages: Αφαιρεί το “No Encryption” εικονίδιο από τις συνομιλίες RCS του iPhone

Πώς να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το RCS στο iPhone σας

Εάν η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας υποστηρίζει RCS, δείτε πώς να βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί στο iPhone σας.

1. Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις.

2. Πατήστε Εφαρμογές κοντά στο κάτω μέρος του μενού.

3. Πατήστε Μηνύματα.

4. Πατήστε την εναλλαγή δίπλα στο RCS Messaging κάτω από το Text Messaging.

Τώρα, η ανταλλαγή μηνυμάτων σε συσκευές Android θα θυμίζει περισσότερο την αποστολή μηνυμάτων σε άλλο iPhone, αν και οι πράσινες φυσαλίδες θα παραμείνουν ορατές. Αν επιθυμείτε να απενεργοποιήσετε το RCS, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα.

Τι γίνεται αν το RCS εξακολουθεί να μην λειτουργεί;

Αν έχετε αναβαθμίσει το iPhone σας σε iOS 18 και η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας υποστηρίζει το RCS, αλλά αυτό δεν λειτουργεί, μπορεί να χρειαστεί να επανεκκινήσετε το iPhone σας για να επιλύσετε το πρόβλημα.

Δείτε επίσης: Η λειτουργία RCS έχει ενεργοποιηθεί για ορισμένους χρήστες iPhone

Ωστόσο, αν έχετε επανεκκινήσει το iPhone σας και το RCS εξακολουθεί να μην λειτουργεί, πιθανότατα πρόκειται για σφάλμα του iOS 18. Να θυμάστε ότι το iOS 18 είναι ακόμα σε έκδοση beta, επομένως αυτή η δυνατότητα, καθώς και άλλες, μπορεί να μην λειτουργούν σωστά. Αναμένονται περισσότερες beta εκδόσεις πριν την επίσημη κυκλοφορία του λειτουργικού συστήματος, δίνοντας στην Apple αρκετό χρόνο να επιλύσει αυτά τα ζητήματα. Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας του iOS 18 από την Apple.

Πηγή: cnet