Ο γίγαντας των chip μνήμης, SK Hynix, ανακοίνωσε την Παρασκευή την πρόθεσή του να επενδύσει 9,4 τρισεκατομμύρια κορεάτικα γουόν (6,8 δισεκατομμύρια δολάρια) για την κατασκευή ενός νέου εργοστασίου chip στη Νότια Κορέα.

Το εργοστάσιο, γνωστό ως fab, θα κατασκευαστεί στο Yongin Semiconductor Cluster, νότια της Σεούλ, όπου η κυβέρνηση επιδιώκει τη δημιουργία ενός εκτενούς συγκροτήματος δραστηριοτήτων στον τομέα των chip.

Διαβάστε επίσης: Ο ισχυρότερος υπερυπολογιστής στον κόσμο θα διαθέτει 100,000 AI chips

Αυτό θα είναι το πρώτο εργοστάσιο της SK Hynix σε αυτό το συγκρότημα, με την κατασκευή του να προγραμματίζεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο του επόμενου έτους και την ολοκλήρωση του έργου να αναμένεται τον Μάιο του 2027.

Η SK Hynix είναι ένας από τους τρεις κορυφαίους κατασκευαστές τσιπ μνήμης παγκοσμίως, προμηθεύοντας προϊόντα σε τομείς όπως οι φορητοί υπολογιστές και οι servers. Πρόσφατα, η εταιρεία έχει σημειώσει σημαντική επιτυχία με τη μνήμη υψηλού εύρους ζώνης, την οποία παρέχει στην Nvidia.

Η SK Hynix ανακοίνωσε φέτος την πρόθεσή της να επενδύσει 120 τρισεκατομμύρια γουόν για την ανέγερση τεσσάρων εργοστασίων στο συγκρότημα Yongin, με τα υπόλοιπα τρία να προγραμματίζονται για μελλοντική κατασκευή. Αυτή η τολμηρή επένδυση δείχνει τη δέσμευση της SK Hynix και της κυβέρνησης της Νότιας Κορέας να διατηρήσουν την ηγετική θέση της χώρας στον τομέα της μνήμης, ο οποίος είναι κρίσιμος για τις εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης

.

Η Σεούλ έχει δεσμεύσει δισεκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει τις προσπάθειές της στον τομέα των ημιαγωγών, μια τεχνολογία που θεωρείται όλο και πιο στρατηγική από τις κυβερνήσεις. Στη Νότια Κορέα εδρεύει επίσης η Samsung, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής chip μνήμης παγκοσμίως.

Δείτε περισσότερα: Η τεχνολογία Next-Gen Chip της Apple θα κάνει ντεμπούτο το 2025

Η SK Hynix ηγείται της επανάστασης στην τεχνητή νοημοσύνη και συνεργάζεται με τη Nvidia, ανακοινώνοντας αυτή την εβδομάδα ότι τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών.

Πηγή: cnbc