Το πρότζεκτ για το Apple Car μπορεί να έχει τελειώσει, αλλά υπάρχει ακόμα η πιθανότητα να δούμε τεχνολογία της Apple σε αυτοκίνητα άλλων εταιρειών.

Μια πρόσφατη αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που αφορά τη δυνατότητα αντικατάστασης των καθρεπτών αυτοκινήτων με κάμερες θα μπορούσε να είναι μια ενδιαφέρουσα προοπτική.

Διαβάστε περισσότερα: Rivian: Ο CEO εξηγεί γιατί τα οχήματα δεν έχουν το Apple CarPlay

Τέτοια συστήματα υπάρχουν ήδη, με τις όψεις της κάμερας να εμφανίζονται στις οθόνες του ταμπλό, αλλά αυτό που θέλει να κάνει η Apple είναι να τις προβάλει στο παρμπρίζ σας.

Ωστόσο, οι διπλώματα ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με τα αυτοκίνητα συνεχίζουν να πληθαίνουν, εγείροντας το ερώτημα για το μέλλον αυτής της πιθανής τεχνολογίας. Θα αφήσει η Apple να διαφύγει αυτή η ευκαιρία ή θα επιδιώξει να ανακτήσει τουλάχιστον μέρος της επένδυσής της στο Project Titan, πουλώντας πατέντες ή άδειες σε κατασκευαστές αυτοκινήτων;

Αντικατάσταση καθρέπτη αυτοκινήτου με κάμερες

Η ιδέα της αντικατάστασης των καθρεπτών αυτοκινήτου με κάμερες δεν είναι νέα, αφού η Honda παρουσίασε αυτό το σύστημα ως προαιρετική επιλογή το 2019.

Ωστόσο, τα υπάρχοντα συστήματα προβάλλουν την τροφοδοσία της κάμερας στις οθόνες του ταμπλό. Η πρόταση της εφαρμογής πατέντας της Apple, την οποία εντόπισε η Patently Apple, είναι να εμφανίζεται αυτή η πληροφορία στο παρμπρίζ.

Δείτε ακόμα: Το Volvo EX90 δεν θα έχει Apple CarPlay (στην αρχή)

Οι κάμερες έχουν επίσης μια σειρά από άλλα πλεονεκτήματα σε σχέση με τους καθρέπτες:

  • Μειωμένη αντίσταση για βελτιωμένη απόδοση καυσίμου και μεγαλύτερη αυτονομία
  • Ευρύτερη γωνία προβολής, για μείωση ή εξάλειψη των τυφλών σημείων
  • Πιο καλή ορατότητα σε κακές καιρικές συνθήκες, όπως βροχή
  • Εξάλειψη της αντανάκλασης από τους προβολείς τη νύχτα
  • Βελτιωμένη όραση τη νύχτα γενικά
  • Δυνατότητα αυτόματης αναγνώρισης απειλών
  • Πιο κομψή εμφάνιση

Πηγή: 9to5mac