H Pagani μας αποκαλύπτει το νέο Pagani Utopia Roadster, το οποίο διατηρεί το V12 κινητήρα και το 7-τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων και χάνει την οροφή του.

Μετά την κυκλοφορία του Pagani Utopia Coupe, η Pagani μας αποκαλύπτει το Topia Roadster πριν την αποκάλυψη του στο Monterey Car Week debut.

Σύμφωνα με την Pagani το Utopia Roadster σχεδιάστηκε με το την ιδέα της έκδοσης του Roadster, το οποίο διευκόλυνε τους μηχανικούς να διατηρήσουν την απόδοση του χωρίς οροφή. Και βελτιώνει την συνεκτική αισθητική του αυτοκίνητου. Το Utopia Roadster διαθέτει ως βασικό εξοπλισμό ένα αφαιρούμενο “σκληρό” καπό που μπορεί να τοποθετηθεί σε μία βάση και να διατηρηθεί σε κλιματιζόμενο γκαράζ ή σαλόνι. Και ένα αφαιρούμενο “μαλακό” καπό που μπορεί να διπλωθεί και να αποθηκευτεί σε μια τσάντα που βρίσκεται πίσω από τα καθίσματα.

Όπως το Pagani Coupe, το Utopia Roadster περιλαμβάνει έναν Twin-Turbocharged  V12 6 Λίτρα κινητήρα Mercedes-AMG 6,000 στροφών RPM. Το οποίο είναι βαθμολογημένο στα 864 ίππους (horsepower) και 811 pound-feet of torque (lbf – ft). Το οποίο είναι 108 περισσότεροι ίπποι από το Huayra Roadster. Οι 12 κύλινδροι γυρνάνε τις πίσω ρόδες μέσω του επτατάχυτου κιβωτίου ταχυτήτων Xtrac. Εναλλακτικά, υπάρχει ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων που μπορεί να ελεγχθεί χρησιμοποιώντας τις ταχύτητες που βρίσκονται στο τιμόνι. Και η μέγιστη ταχύτητα του θα είναι 349 KPH (217 MPH), με βάρος 1,280KG.

Το τιμόνι του νέου το νέο Pagani Utopia Roadster μπορεί να θεωρηθεί έργο τέχνης. Είναι κατασκευασμένο ένα κομμάτι ελαφρού μετάλλου 43 κιλών. Και χρειάζεται μηχανές άλεσης πέντε αξόνων 28 ωρών συνεχής εργασίας για να ολοκληρωθεί. Με αποτέλεσμα το τιμόνι να ζυγίζει 1,6 κιλά.

Το Pagani Utopia Roadster θα χρησιμοποιεί ελαστικά Pirelli P Zero Corsa, Winter ή Trofeo RS tires. Τα οποία είναι συνδεδεμένα στο sensor system Pirelli Cyber Tyre συλλέγοντας πληροφορίες σχετικά με τον έλεγχο ευστάθειας και τα συστήματα ελέγχου και πρόσφυσης.

Το Pagani Utopia Roadster θα κάνει την εμφάνιση του στο Monterey Car Week μεταξύ στις 9 με 18 Αυγούστου, εξοπλισμένο με το Sports Pack. Με την Pagani να κυκλοφορεί μόνο 130 μονάδες. Με τιμή στα 3.1 εκατομμύριά ευρώ.

Δείτε επίσης: Το Volvo EX90 δεν θα έχει Apple CarPlay (στην αρχή)

Πηγή: www.autoblog.com