Η Apple κυκλοφόρησε τώρα το iOS 18 beta 5 και μαζί του, αποκτήσαμε μια νέα δυνατότητα Distraction Control για το Safari. Παράλληλα με αυτήν τη δυνατότητα, βλέπουμε επίσης αξιοσημείωτες αλλαγές

στην εφαρμογή Φωτογραφίες. Με βάση τα σχόλια των χρηστών, η Apple έχει αφαιρέσει τη νέα προβολή Carousel από τις Φωτογραφίες στο iOS 18 beta, έχει τροποποιήσει τη θέση των άλμπουμ και πολλά άλλα.

Δείτε επίσης: Το iOS 18 Public Beta φέρνει και επίσημα RCS μηνύματα στο iPhone

Οι νέες δυνατότητες για τις Φωτογραφίες αποτελούν μέρος αυτού που η Apple αποκαλεί «ο μεγαλύτερος επανασχεδιασμός που έχει γίνει ποτέ για να βοηθήσει τους χρήστες να βρίσκουν και να ξαναζούν ιδιαίτερες στιγμές». Ωστόσο, ο νέος σχεδιασμός δεν εκτιμήθηκε παγκοσμίως.

Μία από τις μεγάλες αλλαγές ήταν η αφαίρεση της προβολής Carousel στο iOS 18 beta. Η προβολή επέτρεπε στους χρήστες να κάνουν σάρωση προς τα αριστερά και προς τα δεξιά για να δουν τα σημαντικότερα σημεία της ημέρας. Αλλά με το iOS 18 beta 5, αυτή η δυνατότητα έχει αφαιρεθεί εντελώς.

Δείτε ακόμα: Με το iOS 18 beta μπορείτε να διατηρήσετε οργανωμένες τις σημειώσεις σας στην εφαρμογή “Notes”

Το iOS 18 beta 5 τροποποιεί επίσης την προβολή “Όλες οι φωτογραφίες” και αποκτάτε περισσότερη λαβή φωτογραφιών χωρίς να χρειάζεται να κάνετε κύλιση προς τα κάτω. Το “Recent Days” διαθέτει επίσης περιεχόμενο “Πρόσφατα αποθηκευμένο“: αυτά τα δύο υπήρχαν ξεχωριστά πριν.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το iOS 18 beta 5 προσαρμόζει πού βρίσκονται τα άλμπουμ (για άτομα που έχουν πολλά άλμπουμ). Η εφαρμογή Φωτογραφίες εξακολουθεί να είναι πλήρως προσαρμόσιμη και μπορείτε να αναδιατάξετε ενότητες και κατηγορίες όπως θέλετε.

Δείτε επίσης: Πώς να κατεβάσετε το iOS 18 στο iPhone σας

Το iOS 18 beta 5 κυκλοφορεί τώρα σε εγγεγραμμένους προγραμματιστές beta testers και πιθανότατα θα ακολουθήσει μια δημόσια beta αργότερα αυτόν τον μήνα. Η νέα λειτουργία Distraction Control στο Safari ακούγεται χρήσιμη, αλλά σίγουρα οι μεγαλύτερες αλλαγές είναι εκείνες στην εφαρμογή Photos στο iOS 18 beta 5. Είναι υπέροχο που η Apple ακούει τα σχόλια των χρηστών και τροποποιεί τις τοποθεσίες των άλμπουμ για να διευκολύνει την εύρεση φωτογραφιών.

Πηγή: phonearena