Ο στρατός των ΗΠΑ χρησιμοποιεί διαφημίσεις για να προειδοποιήσει τους ανθρώπους σε όλο τον Λίβανο να μην επιτεθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες ή στους συμμάχους τους, καθώς οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή αυξάνονται.

Μερικές από αυτές τις διαφημίσεις εμφανίστηκαν σε ένα μάλλον απροσδόκητο μέρος: την εφαρμογή γνωριμιών Tinder.

Ο freelance ρεπόρτερ Séamus Malekafzali δημοσίευσε στο X στιγμιότυπα οθόνης διαφημίσεων που εμφανίζονται στην εφαρμογή Tinder, προειδοποιώντας τους κατοίκους του Λιβάνου να μην επιτεθούν. Οι διαφημίσεις, γραμμένες στα αραβικά, αναφέρουν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «θα προστατεύσουν τους συμμάχους τους από τις απειλές του ιρανικού καθεστώτος και των πληρεξουσίων του», αναφερόμενες σε ομάδες όπως η Χεζμπολάχ, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Λιβάνου.

Διαβάστε επίσης: Ο στρατός της Παραγουάης προειδοποιεί για τις “επιπτώσεις” του ransomware μετά το Tigo hack

Οι διαφημίσεις, εμφανίζουν το λογότυπο της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ και συνδέονται με ένα tweet που περιλαμβάνει μαχητικά αεροσκάφη F-16 και A-10.

Αυτού του είδους οι στρατιωτικές ψυχολογικές επιχειρήσεις, που στοχεύουν στην επίδραση των αντιλήψεων ενός κοινού ή ενός πληθυσμού-στόχου, δεν είναι νέες. Ωστόσο, η εφαρμογή τους σε μια πλατφόρμα γνωριμιών προκαλεί ανησυχία στη στρατιωτική κοινότητα, όπως ανέφερε την Τρίτη η Washington Post. Το Πεντάγωνο διέταξε το 2022 την επανεξέταση των διαφημίσεων που είχαν στόχο να επηρεάσουν το κοινό, που περιλάμβανε τη χρήση ψεύτικων λογαριασμών σε ιστότοπους κοινωνικών μέσων, παραβιάζοντας τους κανόνες των πλατφορμών.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Tinder, Philip Fry, δήλωσε στο TechCrunch ότι η διαφημιστική καμπάνια του στρατού παραβίαζε τις πολιτικές της πλατφόρμας σχετικά με τη βία και την ασφάλεια, αναφέροντας ότι την αφαίρεσαν αμέσως.

Δείτε ακόμη: Meta: Ο αμερικανικός στρατός διεξάγει προπαγάνδα

Όταν η είδηση έφτασε στο TechCrunch, ένας ανώνυμος εκπρόσωπος της Κεντρικής Διοίκησης των ΗΠΑ αρνήθηκε να σχολιάσει το αρχείο, ωστόσο δεν αμφισβήτησε την αναφορά της Post.

Πηγή: techcrunch