Φαίνεται ότι ακόμη και η κυκλοφορία του Galaxy Z Fold Special Edition δεν θα μπορούσε να σώσει τη Samsung από τον λήθαργο των πωλήσεων πτυσσόμενων τηλεφώνων της. Σύμφωνα με την Counterpoint Research, η Honor έχει ξεπεράσει τη Samsung στις πωλήσεις αναδιπλούμενων τηλεφώνων στη δεύτερη μεγαλύτερη παγκόσμια αγορά τέτοιων τηλεφώνων, την Ευρώπη.

Δείτε επίσης: Samsung: Επταετείς ενημερώσεις OS για τις νέες AI smart TVs

Προφανώς, η Honor έχει αναλάβει τα ηνία, ακόμη και πριν κυκλοφορήσει το λεπτότερο αναδιπλούμενο τηλέφωνό της παγκοσμίως, σε μια ειδική εκδήλωση κατά τη διάρκεια της έκθεσης IFA 2024. Θα είναι πιο λεπτό από την ειδική έκδοση Z Fold και θα εξακολουθεί να το ξεπερνά σε προδιαγραφές και τιμή.

Με την έλευση του Magic V3 της Honor, τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμη πιο τρομακτικά για τη Samsung στην Ευρώπη, καθώς έχει ήδη ξεπεραστεί στην Κίνα όπου κυριαρχούν τα πτυσσόμενα της Huawei, αλλά και τα μοντέλα από Oppo, Xiaomi, Vivo και άλλες τοπικές μάρκες.

Ακόμη και όταν είναι κλειστό, το Magic V3 είναι μόλις 9,2 χιλιοστά και ζυγίζει μόλις 226 γραμμάρια. Για σύγκριση, το Galaxy Z Fold 6 είναι 30% παχύτερο στα 12,1 mm όταν είναι κλειστό, παρόλο που είναι πιο λεπτό σε σύγκριση με τους προκατόχους του. Το Z Fold Special Edition, από την άλλη πλευρά, θα έχει πάχος 10,5 χιλιοστών όταν είναι κλειστό, κάτι που θα εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλό σε σύγκριση με το V3.

Δείτε ακόμα: Samsung: Βοηθά τις Αστυνομικές Αρχές να προστατεύσουν τους πολίτες

Αντιμέτωπη με αυτόν τον αυξανόμενο ανταγωνισμό των πτυσσόμενων τηλεφώνων, η Samsung φέρεται να ήθελε να ξεχωρίσει το Galaxy Z Fold Special Edition καθιστώντας το πιο σκληρό και πιο ανθεκτικό από τα κινέζικα πτυσσόμενα. Πρόσθεσε σχέδια αντοχής στο νερό και προστασίας εισόδου, αλλά αυτό έκανε το τηλέφωνο της Samsung παχύτερο από άλλα κινέζικα πτυσσόμενα, πόσο μάλλον από το επερχόμενο Honor Magic V3 που είναι απλά απίστευτα λεπτό και ελαφρύ.

Ωστόσο, η Samsung είναι τώρα της γνώμης ότι η πρόσθετη ανθεκτικότητα αξίζει μια προσπάθεια και το The Elec αναφέρει ότι θα κυκλοφορήσει μια περιορισμένη παρτίδα τηλεφώνων Galaxy Z Fold Special Edition τον επόμενο μήνα, για να δοκιμάσει την αποδοχή της αγοράς. Ωστόσο, μπορεί να είναι πιο ακριβό από το Z Fold 6, επομένως μένει να δούμε πώς θα εξελιχθεί η μάχη των πτυσσόμενων τηλεφώνων της Samsung με τις κινεζικές μάρκες.

Δείτε επίσης: Samsung: Η ενημέρωση One UI 7 φέρνει εικονίδια και λειτουργίες που θυμίζουν iOS

Τα πτυσσόμενα τηλέφωνα αντιπροσωπεύουν μια σημαντική καινοτομία στην τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας, συνδυάζοντας την άνεση ενός smartphone με τα πλεονεκτήματα μεγαλύτερης οθόνης ενός tablet. Όταν ξεδιπλωθούν, αυτές οι συσκευές παρέχουν στους χρήστες μια γενναιόδωρη περιοχή οθόνης ιδανική για πολλαπλές εργασίες, παιχνίδια ή ροή πολυμέσων. Οι ευέλικτες οθόνες, κατασκευασμένες από προηγμένα υλικά, επιτρέπουν την απρόσκοπτη μετάβαση μεταξύ των λειτουργιών, δημιουργώντας ένα ευέλικτο εργαλείο τόσο για προσωπική όσο και για επαγγελματική χρήση. Καθώς οι κατασκευαστές συνεχίζουν να βελτιώνουν τα σχέδιά τους, τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα είναι έτοιμα να αναδιαμορφώσουν τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με την τεχνολογία, βελτιώνοντας τη φορητότητα διατηρώντας παράλληλα τη λειτουργικότητα.

Πηγή: phonearena