Τα δημόσια σχολεία Highline, μια περιοχή 17.500 μαθητών νότια του Σιάτλ, ακύρωσαν τα μαθήματα για τη Δευτέρα, λόγω κυβερνοεπίθεσης.

Δείτε επίσης: Microchip Technology: Παραβίαση δεδομένων μετά από κυβερνοεπίθεση

Σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε την Κυριακή, η περιφέρεια είπε ότι «εντοπίσαμε μη εξουσιοδοτημένη δραστηριότητα στα τεχνολογικά μας συστήματα και έχουμε λάβει άμεσα μέτρα για την απομόνωση κρίσιμων συστημάτων. Συνεργαζόμαστε στενά με τρίτους, πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς εταίρους για την ασφαλή αποκατάσταση και έλεγχο των συστημάτων μας».

Η ακύρωση επηρεάζει όλες τις σχολικές και αθλητικές δραστηριότητες, καθώς και τις συναντήσεις στην σχολική περιφέρεια.

Τα Highline Public Schools ξεκίνησαν τα μαθήματα μόλις την Τετάρτη και η πρώτη μέρα του νηπιαγωγείου ήταν προγραμματισμένη για τη Δευτέρα, ωστόσο λόγω της κυβερνοεπίθεσης έχει τώρα ακυρωθεί.

Δείτε ακόμα: Halliburton: Εκλάπησαν δεδομένα σε συνεχιζόμενη κυβερνοεπίθεση

Οι σχολικές περιφέρειες αποτελούν ελκυστικό στόχο «λόγω των εκτεταμένων προσωπικών και οικονομικών δεδομένων που διατηρούν σχετικά με τα παιδιά, τους δασκάλους, το σχολικό προσωπικό και τα αρχεία στα ίδια τα σχολεία», αναφέρει η Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομής (CISA) του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.

Κατά μέσο όρο, υπάρχουν περισσότερες από μία επιθέσεις σε σχολεία K-12 ανά σχολική ημέρα, σύμφωνα με την CISA. Παρόλο που διαχειρίζονται μεγάλες ποσότητες ευαίσθητων πληροφοριών, οι περιφέρειες συνήθως δεν διαθέτουν τα κεφάλαια για την εγκατάσταση ισχυρών προγραμμάτων κυβερνοασφάλειας.

Η σχολική περιφέρεια Highline ακύρωσε μαθήματα τη Δευτέρα λόγω κυβερνοεπίθεσης

Μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, οι ειδικοί της σχολικής περιφέρειας Highline δεν είχαν εντοπίσει κλοπές προσωπικού ή προσωπικών πληροφοριών οικογενειών λόγω της κυβερνοεπίθεσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος της περιοχής Tove Tupper στους Seattle Times. Η απώλεια πρόσβασης στον υπολογιστή λόγω της επίθεσης απενεργοποιεί τα συστήματα επικοινωνίας, τη δυνατότητα αποστολής λεωφορείων και άλλων μεταφορικών μέσων, καθώς και ενημερώσεις στα αρχεία παρουσίας, είπε επίσης ο Tupper.

Δείτε επίσης: Transport for London (TfL): Διερευνά κυβερνοεπίθεση στα συστήματά της

Ανάλογα με τη φύση της επίθεσης στον κυβερνοχώρο, το έγκλημα μπορεί να έχει σημαντικές, μακροπρόθεσμες επιπτώσεις. Γι αυτό είναι σημαντικό δομές όπως τα σχολεία, να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύουν τα δεδομένα των μαθητών τους από κυβερνοεπιθέσεις.

Πηγή: geekwire