Η Apple ανακοίνωσε αναβαθμίσεις του watchOS με στοιχεία τεχνητής νοημοσύνης (AI) κατά τη διάρκεια του Apple Event 2024 τη Δευτέρα.

Πολλές από αυτές είχαν παρουσιαστεί νωρίτερα στο Worldwide Developers Conference (WWDC) τον Ιούνιο, αλλά η Apple πρόσφερε περισσότερες λεπτομέρειες στην κεντρική ομιλία της σήμερα το πρωί.

Η εφαρμογή Translate είναι διαθέσιμη στην τελευταία έκδοση του watchOS, το watchOS 11. Όπως και σε άλλες πλατφόρμες, η εφαρμογή θα αξιοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για την αναγνώριση ομιλίας και τη μετάφραση σε πολλές διαφορετικές γλώσσες.

Δείτε σχετικά: Apple Watch Series 10: Το πιο κομψό smartwatch μέχρι σήμερα!

Στα Series 9, Series 10 και Ultra, η λειτουργία Translate μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς σύνδεση με το τηλέφωνο. Η Apple αναφέρει ότι αυτά είναι τα μοναδικά μοντέλα Apple Watch που διαθέτουν επαρκή αποθηκευτικό χώρο για τη λήψη των απαραίτητων γλωσσικών μοντέλων, επιτρέποντας τη λήψη έως και 20 μοντέλων ταυτόχρονα.

Η τεχνητή νοημοσύνη βελτιώνει το Smart Stack, τη λειτουργία του watchOS που χρησιμοποιεί πληροφορίες για το περιβάλλον ώστε να εμφανίζει σχετικά γραφικά στοιχεία. Σύντομα, το Smart Stack θα προσθέτει αυτόματα νέα γραφικά στοιχεία «όταν τα χρειάζεστε», σύμφωνα με την Apple — πιθανώς με βάση παράγοντες όπως η ώρα και η τοποθεσία σας.

Διαβάστε επίσης: Είστε έγκυος; Αγοράστε άμεσα ένα Apple Watch!

Στην πρόσφατη ενημέρωση του watchOS 11 με τεχνητή νοημοσύνη (AI), προστέθηκε ένα νέο «Photos» watch face, το οποίο θα αξιοποιεί τη μηχανική μάθηση για να αναγνωρίζει και να επιμελείται φωτογραφίες από τη βιβλιοθήκη σας.

Πηγή: techcrunch