Το επίσημο κατάστημα εμπορευμάτων της Cisco υπήρξε στόχος κυβερνοεπίθεσης, η οποία μπορεί να έχει οδηγήσει σε παραβιάσεις των προσωπικών δεδομένων πελατών, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων των καρτών πληρωμής.

Μια αναφορά από το The Register υποστηρίζει ότι ύποπτοι εισβολείς με έδρα τη Ρωσία χρησιμοποίησαν JavaScript για να κλέψουν δεδομένα από το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας, εκμεταλλευόμενοι ένα ελάττωμα στην πλατφόρμα Magento της Adobe.

Δείτε περισσότερα: Η σχολική περιφέρεια Highline ακύρωσε μαθήματα λόγω κυβερνοεπίθεσης

Παρά τη δυνητική σοβαρότητα του ζητήματος, η Cisco επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρξε παραβίαση διαπιστευτηρίων κατά την επίθεση, η οποία, σύμφωνα με την εταιρεία, αποκαταστάθηκε άμεσα.

Ρώσοι χάκερς στοχεύουν το κατάστημα εμπορευμάτων Cisco

“Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ένας ιστότοπος εμπορευμάτων με την επωνυμία Cisco, ο οποίος φιλοξενείται και διαχειρίζεται από τρίτο προμηθευτή, έχει τεθεί προσωρινά εκτός σύνδεσης προκειμένου να αντιμετωπιστεί ένα ζήτημα ασφαλείας.”

Οι χάκερς εκμεταλλεύτηκαν μια ευπάθεια, γνωστή ως CVE-2024-34102, που επηρεάζει τις εκδόσεις 2.4.7, 2.4.6-p5, 2.4.5-p7, 2.4.4-p8 και παλαιότερες εκδόσεις του Adobe Commerce. Αυτή η ευπάθεια επιτρέπει την αυθαίρετη εκτέλεση κώδικα και έχει αξιολογηθεί με κριτική βαθμολογία 9,8 στην κλίμακα CVSS.

Διαβάστε επίσης: Η Cisco διορθώνει κρίσιμη ευπάθεια στο Cisco ISE

Αν και η Adobe έχει κυκλοφορήσει μια ενημερωμένη έκδοση για την επίλυση ζητημάτων ασφαλείας, εκτιμάται ότι μέχρι και το 75% των επιχειρήσεων που χρησιμοποιούν τα εργαλεία της

δεν έχουν εφαρμόσει την επιδιόρθωση, συμπεριλαμβανομένου και του καταστήματος εμπορευμάτων της Cisco.

Σύμφωνα με τους υπαλλήλους ασφαλείας της c/side, το σενάριο φιλοξενήθηκε σε ένα domain που σχετίζεται με μια διεύθυνση IP από τη Ρωσία. Επιπλέον, ο τομέας καταχωρήθηκε λίγες ημέρες πριν από την επίθεση, γεγονός που εγείρει υποψίες ότι μπορεί να ήταν μια «επιχείρηση ταχείας εκμετάλλευσης» σχεδιασμένη για να λειτουργήσει σαν fly-by-night.

Αν και η επίθεση εντοπίστηκε σχετικά νωρίς, μας υπενθυμίζει πόσο σημαντικό είναι να διατηρούμε το λογισμικό μας ενημερωμένο και να εφαρμόζουμε τις ενημερώσεις ασφαλείας. Στον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο, όπου οι κυβερνοεπιθέσεις αποτελούν μια αυξανόμενη απειλή, η προσοχή στις λεπτομέρειες είναι πιο κρίσιμη από ποτέ.

Δείτε ακόμη: Microchip Technology: Παραβίαση δεδομένων μετά από κυβερνοεπίθεση

Ένας εκπρόσωπος της Cisco δήλωσε: «Σύμφωνα με την έρευνά μας, το ζήτημα επηρέασε μόνο έναν περιορισμένο αριθμό χρηστών του site, οι οποίοι έχουν ήδη ειδοποιηθεί».

Πηγή: techradar