Ένας άνδρας από τη Βόρεια Καρολίνα συνελήφθη, καθώς πιστεύεται ότι χρησιμοποίησε τεχνητή νοημοσύνη (AI) για να αυξήσει τους αριθμούς music streaming και να αποκτήσει παράνομα εκατομμύρια σε δικαιώματα.

Το AI Music Streaming φέρνει επανάσταση στον τρόπο που ανακαλύπτουμε και απολαμβάνουμε τη μουσική. Χρησιμοποιώντας προηγμένους αλγόριθμους και μηχανική μάθηση, οι πλατφόρμες που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη μπορούν να δημιουργούν εξατομικευμένες λίστες αναπαραγωγής που αντανακλούν τα μοναδικά γούστα και τις προτιμήσεις των χρηστών.

Ο Michael Smith, 52 ετών, κατηγορείται ότι χειραγωγούσε streaming πλατφόρμες για να δημιουργήσει δισεκατομμύρια fake streaming για τραγούδια που είχε συνθέσει με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, αποκομίζοντας πάνω από 10 εκατομμύρια δολάρια μέσω αυτού του περίπλοκου σχεδίου. Τώρα αντιμετωπίζει κατηγορίες για απάτη, συνωμοσία και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τα οποία ενδέχεται να οδηγήσουν σε σημαντική ποινή φυλάκισης.

Δείτε περισσότερα: MIT: Πώς μπορεί να μας βλάψει η τεχνητή νοημοσύνη (AI)

Ο εισαγγελέας των ΗΠΑ για τη Νότια Περιφέρεια της Νέας Υόρκης, Damian Williams, ανακοίνωσε το κατηγορητήριο κατά του Smith, ο οποίος φέρεται να ανέπτυξε λογισμικό για τη δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών ή “λογαριασμών bot” σε δημοφιλείς υπηρεσίες ροής, όπως το Spotify, το Apple Music, η Amazon Music και το YouTube Music. Αυτά τα ρομπότ αναπαρήγαγαν συνεχώς τραγούδια του Smith, τα οποία είχαν δημιουργηθεί αποκλειστικά με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης, οδηγώντας σε έναν υπερβολικό αριθμό fake streams.

Οι αρχές ισχυρίζονται ότι ο Smith δημιούργησε εκατοντάδες χιλιάδες τραγούδια με τη βοήθεια του AI, διανέμοντας fake streams σε διάφορα κομμάτια για να αποφύγει τον εντοπισμό του. Αποφεύγοντας να συγκεντρώσει τα streams σε λίγα μόνο τραγούδια, ο Smith κατάφερε να μην γίνει αντιληπτός. Φέρεται να καυχιόταν ότι δημιουργούσε πάνω από 600.000 fake streams καθημερινά, συσσωρεύοντας δικαιώματα που έπρεπε να είχαν κατευθυνθεί σε πραγματικούς μουσικούς και τραγουδοποιούς.

Το σχέδιο δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς η τεχνολογία AI έχει χρησιμοποιηθεί καταχραστικά σε πολλούς τομείς της ζωής. Από την παραγωγή επιβλαβούς περιεχομένου, όπως το υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών (CSAM), έως τη δημιουργία ψεύτικων ιστότοπων που προωθούν μοιρολόγια, οι κυβερνοεγκληματίες εκμεταλλεύονται αυτήν την τεχνολογία για κακόβουλους

σκοπούς εδώ και αρκετό καιρό.

Διαβάστε επίσης: Συνεργασία Meta και Spotify για κοινή χρήση μουσικής στο Instagram;

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών (DoJ), το σχέδιο αυτό πήρε μια ανησυχητική στροφή το 2018, όταν ο Smith, σε συνεργασία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο μιας εταιρείας μουσικής τεχνητής νοημοσύνης και έναν προωθητή μουσικής, αύξησαν την παραγωγή τραγουδιών που δημιουργήθηκαν από τεχνητή νοημοσύνη.

Χιλιάδες από αυτά τα κομμάτια δημιουργούνται εβδομαδιαίως και τους αποδίδονται παράξενα ονόματα – τόσο για τα τραγούδια όσο και για τους φανταστικούς καλλιτέχνες που τα ερμηνεύουν. Οι αρχές αναφέρουν παραδείγματα όπως τίτλους τραγουδιών όπως το “Zygotes” και ονόματα καλλιτεχνών όπως το “Calliope Bloom”, τα οποία έχουν δημιουργηθεί εξ ολοκλήρου για να φαίνονται νόμιμα.

Πλημμυρίζοντας τις πλατφόρμες streaming με κομμάτια που δημιουργήθηκαν από AI, ο Smith φέρεται να χειραγωγούσε δισεκατομμύρια ψεύτικα έργα, συγκεντρώνοντας σημαντικά ποσά από δικαιώματα και στερώντας από τους γνήσιους καλλιτέχνες τα νόμιμα κέρδη τους. Το σχέδιό του περιλάμβανε επίσης τη δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών χρηστών, ώστε να φαίνεται ότι πραγματικοί άνθρωποι άκουγαν τη μουσική του.

Η Αναπληρωτής Διευθύντρια του FBI, Christie Curtis, σχολίασε την υπόθεση, επισημαίνοντας ότι οι ενέργειες του Smith εκμεταλλεύτηκαν τα τρωτά σημεία της μουσικής βιομηχανίας. Πρόσθεσε ότι το FBI παραμένει αφοσιωμένο στην αποτροπή όσων καταχρώνται την τεχνολογία για οικονομικό όφελος. Η σύλληψη του Smith σηματοδοτεί μια καμπή στον τρόπο που η τεχνολογία, ιδίως η τεχνητή νοημοσύνη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δόλιους τρόπους στον τομέα της ψυχαγωγίας.

Δείτε ακόμη:

Εάν ο Smith καταδικαστεί, μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών για κάθε κατηγορία που του έχει απαγγελθεί.

Πηγή: hackread