Η Adobe παρουσίασε μια προεπισκόπηση των επερχόμενων Generative AI  εργαλείων για βίντεο, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας δυνατότητας που μπορεί να παράγει βίντεο κλιπ από στατικές εικόνες. Αυτή η προεπισκόπηση βασίζεται στο υπό ανάπτυξη Firefly video model, που παρουσιάστηκε πρώτη φορά τον Απρίλιο. Σύμφωνα με την Adobe, στόχος του μοντέλου Firefly είναι να ενισχύσει τις AI δυνατότητες επεξεργασίας βίντεο και ήχου στις εφαρμογές Creative Cloud της εταιρείας.

Δείτε επίσης: Adobe: Νέες Generative AI δυνατότητες σε Illustrator και Photoshop

Το νέο διαφημιστικό teaser δείχνει πλάνα που έχουν δημιουργηθεί από τις δυνατότητες text-to-video (μετατροπή κειμένου σε βίντεο) του Firefly. Το εργαλείο επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν βίντεο κλιπ χρησιμοποιώντας περιγραφές κειμένου και να προσαρμόζουν τα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας μια ποικιλία “camera controls“, που προσομοιώνουν τις γωνίες της κάμερας, την κίνηση και την απόσταση λήψης. Παρουσιάστηκε, επίσης, μια δυνατότητα image-to-video (μετατροπή εικόνας σε βίντεο) που μπορεί να δημιουργήσει κλιπ χρησιμοποιώντας στατικές εικόνες.

Ωστόσο, η διάρκεια του παραγόμενου βίντεο είναι περιορισμένη, τουλάχιστον προς το παρόν. Όπως εξήγησε το στέλεχος της Adobe, Alexandru Costin, τα βίντεο που παράγονται από τις λειτουργίες text-to-video και image-to-video έχουν μέγιστη διάρκεια πέντε δευτερολέπτων.

Δείτε επίσης: Samsung: Αναβάθμιση του Bixby με AI δυνατότητες;

Ωστόσο, ένα σημαντικό πλεονέκτημα του Firefly είναι ότι είναι «εμπορικά ασφαλές

» λόγω της εκπαίδευσης σε δημόσια διαθέσιμο περιεχόμενο Adobe Stock, το οποίο θα μπορούσε να μειώσει ορισμένες ανησυχίες για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

Οι AI δυνατότητες text-to-video και image-to-video της Adobe θα είναι αρχικά διαθέσιμες σε έκδοση beta ως αυτόνομη εφαρμογή Firefly. Η Adobe λέει ότι το νέο Firefly video model θα ενσωματωθεί σταδιακά στις εφαρμογές Creative Cloud, Experience Cloud και Adobe Express.

Δείτε επίσης: iPadOS 18: Ανανεώσεις στις εφαρμογές και νέες AI δυνατότητες

Η εστίαση της Adobe στην ενσωμάτωση του Generative AI στα εργαλεία βίντεο δείχνει την αφοσίωση της εταιρείας στην τεχνολογική πρόοδο και τη βελτίωση των προϊόντων της. Η ικανότητα του Generative AI να δημιουργεί γρήγορα περιεχόμενο υψηλής ποιότητας προσφέρει νέες δυνατότητες για επιχειρήσεις, επαγγελματίες του μάρκετινγκ και creators. Με τη συνεχή ανάπτυξη και την ενσωμάτωση της τεχνητής νοημοσύνης από την Adobe, μπορούμε να περιμένουμε να δούμε μια στροφή προς πιο αποτελεσματικές και καινοτόμες διαδικασίες παραγωγής βίντεο στο εγγύς μέλλον.

Πηγή: www.theverge.com