Η Apple παρουσίασε αυτή την εβδομάδα τέσσερα νέα iPhone στην εκδήλωση «It’s Glowtime». Αμέσως μετά, όπως συνήθως συμβαίνει μετά τις νέες ανακοινώσεις, η εταιρεία προχώρησε στην απόσυρση αρκετών παλαιότερων μοντέλων iPhone.

Τη Δευτέρα, η Apple παρουσίασε τα νέα iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max, επεκτείνοντας τη σειρά της που περιλαμβάνει ήδη τα iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 15, iPhone 15 Plus και το τρίτης γενιάς SE. Για να δώσει χώρο στα πιο πρόσφατα μοντέλα, η Apple σταμάτησε την πώληση των iPhone 13, iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max.

Δείτε περισσότερα: Apple Glowtime: iPhone 16, νέα AirPods και άλλα highlights της εκδήλωσης

Τα μοντέλα iPhone που έχουν καταργηθεί θα παραμείνουν διαθέσιμα μέσω τρίτων λιανοπωλητών για κάποιο διάστημα και, σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί να πωλούνται με σημαντικές εκπτώσεις. Αν και η Apple δεν προσφέρει πλέον αυτά τα τηλέφωνα προς αγορά, θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας iOS για αρκετό καιρό ακόμη. Για παράδειγμα, η επερχόμενη ενημέρωση iOS 18 της Apple θα υποστηρίζει iPhone που κυκλοφόρησαν από το 2018, συμπεριλαμβανομένων των iPhone XS, iPhone XS Max και iPhone XR.

Πριν επιλέξετε να αγοράσετε ένα παλαιότερο τηλέφωνο, είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η υποστήριξη της τεχνολογίας Apple Intelligence

περιορίζεται στη σειρά iPhone 16, καθώς και στα μοντέλα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max. Δυστυχώς, δεν θα είναι δυνατή η λειτουργία της σε παλαιότερα μοντέλα iPhone. Επιπλέον, τα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max διαθέτουν μεγαλύτερες οθόνες.

Η σειρά iPhone 16 θα είναι διαθέσιμη προς πώληση από την Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, με τις πρώτες παραγγελίες να αποστέλλονται μια εβδομάδα αργότερα, στις 20 Σεπτεμβρίου. Αυτά τα τηλέφωνα προσφέρουν πληθώρα νέων χαρακτηριστικών, όπως ολοκαίνουργια chip, λειτουργία Camera Control, νέα χρώματα και άλλα. Βελτιώσεις στην κάμερα θα υπάρχουν σε όλα τα τέσσερα μοντέλα.

Διαβάστε επίσης: Τι νέο φέρνουν οι οθόνες του iPhone 16;

Εκτός από τα νέα iPhone, η Apple παρουσίασε τα Apple Watch Series 10 και AirPods 4, καθώς και ορισμένες μικρές βελτιώσεις στα Apple Ultra 2, AirPods Max και AirPods Pro 2.

Πηγή: yahoo