Η Transport for London (TfL) ανακοίνωσε ότι η κυβερνοεπίθεση που έλαβε χώρα την 1η Σεπτεμβρίου, οδήγησε σε παραβίαση δεδομένων πελατών.

Στην αρχή του μήνα, ο οργανισμός αστικών μεταφορών είχε ενημερώσει το κοινό για ένα περιστατικό κυβερνοασφάλειας. Την περασμένη Παρασκευή, το προσωπικό του TfL εξακολουθούσε να αντιμετωπίζει προβλήματα, λόγω διακοπών λειτουργίας.

Δείτε επίσης: Η Fortinet επιβεβαίωσε παραβίαση δεδομένων πελατών

Μια νέα ενημέρωση στη σελίδα της Transport for London ανέφερε ότι αν και ο αντίκτυπος στις δραστηριότητές της ήταν ελάχιστος, η εσωτερική έρευνα αποκάλυψε παραβίαση δεδομένων ορισμένων πελατών. Κάποια από τα στοιχεία που επηρεάστηκαν, ήταν ονόματα, στοιχεία επικοινωνίας, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και διευθύνσεις κατοικίας.

Επιπλέον, η υπηρεσία ανακάλυψε ότι οι επιτιθέμενοι μπορεί να είχαν πρόσβαση σε ορισμένα δεδομένα επιστροφής χρημάτων από κάρτα Oyster και σε αριθμούς τραπεζικού λογαριασμού και sort codes (για περίπου 5.000 πελάτες).

Οι πελάτες λαμβάνουν εξατομικευμένες ειδοποιήσεις, μέσω email, που τους ενημερώνουν για την παραβίαση δεδομένων της Transport for London.

Δείτε επίσης: Slim CD: Παραβίαση δεδομένων επηρεάζει 1,7 εκατ. άτομα

Η TfL λέει ότι εξακολουθούν να εφαρμόζονται μέτρα για την προστασία δεδομένων και συστημάτων, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένες υπηρεσίες παραμένουν μη διαθέσιμες.

Η κυβερνοεπίθεση στην TfL υπογραμμίζει την αυξανόμενη απειλή του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο και την ανάγκη οι οργανισμοί να δώσουν προτεραιότητα στα μέτρα κυβερνοασφάλειας

. Με την αυξανόμενη εξάρτηση από την τεχνολογία σε όλες τις πτυχές της ζωής μας, είναι ζωτικής σημασίας για τις εταιρείες και τα ιδρύματα να παραμείνουν σε εγρήγορση έναντι πιθανών επιθέσεων. Αυτό το περιστατικό χρησιμεύει ως υπενθύμιση ότι κανένα σύστημα δεν είναι απολύτως απρόσβλητο από απειλές στον κυβερνοχώρο και είναι απαραίτητη η συνεχής παρακολούθηση και ενημέρωση των πρωτοκόλλων ασφαλείας.

Δείτε επίσης: Η Avis ανακοίνωσε παραβίαση δεδομένων πελατών

Το περιστατικό εγείρει επίσης ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο των κυβερνήσεων στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και την ανάγκη για συνεργασία μεταξύ ιδιωτικών και δημόσιων φορέων. Καθώς το έγκλημα στον κυβερνοχώρο γίνεται όλο και πιο διαδεδομένο, είναι σημαντικό για τις αρχές να συνεργαστούν με τους οργανισμούς για να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την πρόληψη και τη διαχείριση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο.

Πηγή: www.bleepingcomputer.com