Ολόκληρη η ομάδα gaming της Annapurna Interactive παραιτήθηκε μετά από μια διαφωνία σε επίπεδο ηγεσίας.

Η Annapurna Interactive βρίσκεται πίσω από τη κυκλοφορία πολύ δημοφιλών video games, συμπεριλαμβανομένων των Stray, Outer Wilds, Gorogoa, Neon White, What Remains of Edith Finch. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι πια ίδια στην εταιρεία.

Το Bloomberg αναφέρει ότι ολόκληρο το προσωπικό της Annapurna Interactive παραιτήθηκε αφού ο πρόεδρος Nathan Gary δεν κατάφερε να πείσει την ιδιοκτήτρια Megan Ellison να διασπάσει το gaming τμήμα σε μια νέα εταιρεία.

Δείτε επίσης: Nick Pickles: Αποχωρεί ο Επικεφαλής Παγκόσμιων Υποθέσεων του X

«Και τα 25 μέλη της ομάδας Annapurna Interactive παραιτήθηκαν συλλογικά», δήλωσε στο Bloomberg ο πρώην πρόεδρος Nathan Gary και το προσωπικό του. «Αυτή ήταν μια από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που χρειάστηκε να πάρουμε ποτέ και δεν το κάναμε ελαφρά τη καρδία».

Ένας εκπρόσωπος της Annapurna είπε στο Bloomberg ότι τα υπάρχοντα παιχνίδια και projects θα παραμείνουν υπό την ευθύνη της εταιρείας.

Πολλές αλλαγές στην Annapurna Interactive

Λέγεται ότι η Annapurna σχεδιάζει να «ενσωματώσει τις εσωτερικές της δραστηριότητες gaming στα υπόλοιπα τμήματα της Annapurna, τα οποία περιλαμβάνουν τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το θέατρο».

Ο Hector Sanchez, ο οποίος πρόσφατα ηγήθηκε της επιχείρησης παιχνιδιών Unreal Engine στην Epic Games, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι λαμβάνει τη θέση του προέδρου στο τμήμα Interactive + New Media στην Annapurna.

Δείτε επίσης: Apple: Απολύει 100 υπαλλήλους από Apple Books και Apple News

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο Sanchez έχει μιλήσει με συνεργαζόμενους developers

για να τους διαβεβαιώσει ότι η Annapurna θα συνεχίσει τα υπάρχοντα συμβόλαιά της και θα αντικαταστήσει το προσωπικό που αποχώρησε.

Μετά από αυτή την αναταραχή, η ιδρύτρια της εταιρείας Megan Ellison δήλωσε: “Κορυφαία μας προτεραιότητα είναι η συνεχής υποστήριξη των συνεργατών μας κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε την υπάρχουσα σειρά παιχνιδιών μας, αλλά και να επεκτείνουμε την παρουσία μας στον interactive χώρο, καθώς συνεχίζουμε να αναζητούμε ευκαιρίες για να υιοθετήσουμε μια πιο ολοκληρωμένη προσέγγιση στην γραμμική και interactive αφήγηση σε ταινίες, τηλεόραση, παιχνίδια και θέατρο“.

Δείτε επίσης: Η IBM κλείνει το R&D τμήμα της στην Κίνα – Απολύσεις υπαλλήλων

Η είδηση της ​​παραίτησης του προσωπικού της Annapurna Interactive δείχνει ότι ακόμη και σε επιτυχημένες εταιρείες, μπορεί να υπάρξουν συγκρούσεις και προκλήσεις μεταξύ των συνεργατών. Η κοινότητα του gaming εξέφρασε την απογοήτευση και την ανησυχία της για αυτά τα νέα, καθώς πολλοί περίμεναν με ανυπομονησία νέα projects από την Annapurna Interactive. Μένει να δούμε πώς αυτό θα επηρεάσει το μέλλον αυτών των παιχνιδιών, καθώς και τους υπαλλήλους που έχουν εγκαταλείψει τώρα την εταιρεία.

Πηγή: www.theverge.com