Λέγεται ότι η ζήτηση για τα iPhone 16 Pro και iPhοne 16 Pro Max είναι «χαμηλότερη από το αναμενόμενο», από τότε που οι νέες συσκευές έγιναν διαθέσιμες για προπαραγγελία στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες. Αυτό, τουλάχιστον, υποστηρίζει ο αναλυτής σε θέματα της Apple, Ming-Chi Kuo, ο οποίος λέει ότι βασίστηκε σε μια «έρευνα της αλυσίδας εφοδιασμού» και σε εκτιμήσεις αποστολών που αναφέρονται στο ηλεκτρονικό κατάστημα της ίδιας της Apple.

Ο Kuo εκτίμησε ότι οι προπαραγγελίες και των τεσσάρων μοντέλων iPhone 16 έφτασαν περίπου τις 37 εκατομμύρια μονάδες το πρώτο Σαββατοκύριακο αφότου η Apple άρχισε να δέχεται προπαραγγελίες. Την ίδια περίοδο πέρυσι, υπήρχαν περισσότερες παραγγελίες για τη σειρά iPhone 15. Σύμφωνα με τον αναλυτή, οι πωλήσεις του iPhone 16 Pro και του iPhοne 16 Pro Max το πρώτο Σαββατοκύριακο εκτιμάται ότι μειώθηκαν κατά 27% και 16%, αντίστοιχα, σε σύγκριση με αυτές του iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max.

Δείτε επίσης: iPhone 14: Αποκλειστική προσφορά με όφελος 170€ σε COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟ

Οι χρήστες φαίνεται να μην ενδιαφέρονται τόσο για τα μοντέλα Pro. Αντίθετα, τα τυπικά iPhone 16 και iPhone 16 Plus παρουσίασαν υψηλότερη ζήτηση από τα iPhone 15

και iPhone 15 Plus κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο των προπαραγγελιών, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να αντισταθμίσει τη χαμηλότερη ζήτηση για τα μοντέλα Pro.

Ο Kuo είπε ότι ένας σημαντικός λόγος που τα μοντέλα iPhone 16 Pro έχουν χαμηλότερη από την αναμενόμενη ζήτηση είναι ότι το Apple Intelligence δεν είναι άμεσα διαθέσιμο στις συσκευές. Οι πρώτες λειτουργίες Apple Intelligence θα κυκλοφορήσουν με το iOS 18.1 τον Οκτώβριο. Επιπλέον, ο αναλυτής είπε ότι το iPhone αντιμετωπίζει «έντονο ανταγωνισμό» στην Κίνα.

Δείτε επίσης: Apple: Επιβεβαιώνει ότι όλη η σειρά iPhοne 16 θα διαθέτει 8 GB RAM

Η μείωση της ζήτησης για τα iPhone 16 Pro και Prο Max δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου και του τρέχοντος οικονομικού κλίματος και της παγκόσμιας αβεβαιότητας. Πολλοί καταναλωτές αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, γεγονός που τους καθιστά πιο προσεκτικούς με τις δαπάνες τους. Επιπλέον, με τα προηγούμενα μοντέλα να διαθέτουν ήδη προηγμένα χαρακτηριστικά, οι σταδιακές αναβαθμίσεις στη σειρά iPhone 16 μπορεί να μην είναι αρκετές για να δικαιολογήσουν μια νέα αγορά.

Δείτε επίσης: Η Apple αποσύρει επίσημα αυτά τα τρία iPhone

Παρά τις χαμηλότερες αρχικές πωλήσεις, περιμένουμε πολλά από τη σειρά iPhοne 16, λόγω των επερχόμενων ενημερώσεων λογισμικού και των βελτιώσεων στο hardware, που θα μπορούσαν να προσελκύσουν περισσότερους καταναλωτές. Τα μοντέλα Pro του iPhone 16 έχουν προοπτικές να κάνουν επιτυχία, αλλά μπορεί να χρειαστεί λίγος χρόνος για να κερδίσουν το κοινό.

Πηγή: www.macrumors.com