Το Epic Games Store, η υπηρεσία ψηφιακής διανομής βιντεοπαιχνιδιών της Epic Games, έφτασε τώρα και στο iPad, για χρήστες στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ). Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες iPad θα μπορούν να απολαύσουν δημοφιλή παιχνίδια, όπως το Fortnite και το Fall Guys.

Με μια ανάρτηση στο X, η εταιρεία έκανε γνωστή την είδηση της άφιξης της υπηρεσίας στα tablet της Apple. Το κατάστημα παιχνιδιών ήταν ήδη διαθέσιμο σε PC, Mac, Android συσκευές και iPhone.

Δείτε επίσης: Οι Ευρωπαίοι χρήστες iPad θα μπορούν να κατεβάζουν εφαρμογές από third-party stores

Η κυκλοφορία του Epic Games Store στο iPad έρχεται ως μέρος της νέας ενημέρωσης iPadOS 18, η οποία επιτρέπει στους χρήστες της ΕΕ να κατεβάζουν εφαρμογές από καταστήματα εφαρμογών τρίτων.

Αφού όρισε το iPadOS ως υπηρεσία «gatekeeper», βάσει του νόμου για τις ψηφιακές αγορές τον Απρίλιο, η ΕΕ έδωσε στην Apple μερικούς μήνες προθεσμία, για να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς. Όπως και στο iPhone, η Apple επιτρέπει τώρα στους χρήστες iPad να επιλέξουν το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησής τους, να απεγκαταστήσουν τις ενσωματωμένες εφαρμογές και να κατεβάσουν άλλες εφαρμογές από αγορές τρίτων.

Μαζί με το Epic Games Store, η αγορά AltStore

έφτασε, επίσης, στο iPad, προσφέροντας πρόσβαση στον retro Nintendo game emulator Delta και πολλά άλλα.

Δείτε επίσης: Το Netflix σταματάει να λειτουργεί σε παλαιότερα iPhone και iPad

Η διαθεσιμότητα του Epic Games Store στο iPad υπογραμμίζει, επίσης, την αυξανόμενη τάση του cross-platform gaming. Καθώς όλο και περισσότεροι παίκτες χρησιμοποιούν πολλές συσκευές για να αποκτήσουν πρόσβαση στα αγαπημένα τους παιχνίδια, οι προγραμματιστές προσαρμόζονται κάνοντας τα παιχνίδια τους διαθέσιμα σε διάφορες πλατφόρμες. Έτσι μπορούν να προσελκύσουν ένα ευρύτερο κοινό, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν στους παίκτες μεγαλύτερη ευελιξία στον τρόπο με τον οποίο επιλέγουν να παίξουν.

Δείτε επίσης: Snapchat: Έρχεται τώρα στα iPad ως Native εφαρμογή

Οι χρήστες iPad θα αποκτήσουν πρόσβαση σε πολλά δημοφιλή παιχνίδια. Η συμπερίληψη αυτών των παιχνιδιών στα tablet της Apple ανοίγει ευκαιρίες για νέες και καινοτόμες εμπειρίες παιχνιδιού.

Πηγή: www.theverge.com